Naučna studija pokazala koliko puta žena pati zbog ljubavi pre nego što sretne srodnu dušu

Naučna studija pokazala koliko puta žena pati zbog ljubavi pre nego što sretne srodnu dušu

Žene u proseku poljube 15 muškaraca, grade dva puta vezu na duge staze i isto toliko snažno pate pre nego što upoznaju srodnu dušu. Onu za ceo život. Tako je pokazala britanska studija u kojoj je učestvovalo 2.000 ispitanika, a urađena je za potrebe pisanja romana The Rosie Project autora Geme Simsion.

Naučnici su došli i do saznanja da će četiri puta u proseku žena doživeti fijasko u ljubavi, odnosno imati loš sastanak, dok će dvaput biti ostavljena i srce će joj biti slomljeno pre nego što sretne čoveka svog života. Istraživanje je pokazalo i da će do tog trenutka živeti sa jednim partnerom i imati četiri veze na jednu noć.

Na osnovu rezultata studije, istraživači su zaključili da žene tokom života izađu na sedam randevua i dva sastanka “na slepo” sa osobom koju su upoznale preko interneta.

Najveća razlika između muškaraca i žena, a koju je pokazalo ovo istraživanje, je u broju seksualnih partnera – dok muškarci u proseku imaju deset, žene imaju sedam. Studija je takođe pokazala da muškarci imaju šest veza od kojih dve traju duže od godine, a žene pet. Pripadnici oba pola su bar jednom prevareni tokom života, a isto toliko puta u proseku prevare partnere.

Dok 94 odsto žena veruje u pravu ljubav, verujućih muškaraca je 88 odsto.

Pročitajte i  Ispravno protumači njegovo ponašanje: Po ovome ćeš znati da li je i u kojoj meri zaljubljen u tebe

novosti.rs