Naučite da verujete jedno drugome od starta: 6 koraka da izgradite poverenje u novoj vezi
Foto: freepik.es

Poverenje u vezi se zaslužuje, ne podrazumeva se, a evo kako da ga izgradite kao stabilnu osnovu u novoj vezi.

Poverenje je jedna od ključnih stavki stabilne, srećne veze. A pre nego što počnete da ga gradite, važno je da oboje znate šta je za vas poverenje, šta ste spremni da pružite i koliko očekujete od druge strane. Slobodno o tome razgovarajte jer ćete na taj način izgraditi stabilne osnove za dalju vezu, piše Mondo.

Poverenje se zaslužuje

Ne podrazumeva se samo od sebe, naročito na početku veze kada se, zapravo, ni ne poznajete dovoljno. Logično, zar ne? Zaslužićete ga oboje, samo je potrebno da prođe malo vremena.

Obećanja

reklame

Važno je da od samog početka stojite iza svoje reči ako ste nešto obećali, bilo da je u pitanju sitnica ili neka velika stvar.

Čuvajte tajne

Ali jedno za drugo, ne jedno od drugoga. Vaši privatni razgovori su samo vaši, i ono što bude izrečeno tokom njih bi trebalo da ostane samo među vama.

Ne osuđujte

Možda, naročito na početku veze, ne znate ili ne razumete zašto je vašem partneru ili partnerki nešto veoma bitno. Važno je da ne osuđujete jedno drugo, već da se trudite da se bolje razumete.

Otvorite se

Slobodno budite ranjivi i potpuno otvoreni. To znači da ne bi trebalo da krijete ništa jedno od drugog, već da slobodno živite svoju istinu, oboje.

Rastite zajedno

Uz podršku i razumevanje. Razvijaćete se kao ličnosti, i bićete zadovoljniji i opušteniji ako znate da je, na svakom koraku tog puta, uz vas neko kome verujete i na koga možete da se oslonite.

loading...