Često se osećaš bezvoljno, zatvorena si u četiri zida i pomalo mrziš ceo svet? Takvo ponašanje i emocije su veoma loši za tebe i tvoje zdravlje..Zato nauči kako da pobediš mrzovolju – u nekoliko jednostavnih koraka.

 

Za početak, ishranu obogati namirnicama koje sadrže vitamin B. Uz ovaj vitamin, tvoj organizam će imati dovoljno energije, a ti ćeš biti opuštenija. Jedi više povrća poput pasulja, graška i sočiva, jer ono pozitivno utiče na mozak. Osim toga, bogato je folnom kiselinom, a nedostatak folne kiseline u organizmu uzrokuje depresiju.

Uz vežbe disanja i masaže eteričnim uljima pobedi depresiju

reklame

Moraš se osloboditi negativne energije. Sedni, zatvori oči i duboko diši. Dok razmišljaš o problemima koji te muče, svakim izdisajem zamisli da si izbacila sve probleme iz sebe. Ovu vežbu radi svaki dan, najmanje dva puta.

meditacija menja naš DNK

Praktikuj masažu esencijalnim uljima. Koristi ulje lavande, majčine dušice, kamilice ili bademovo ulje. Što više vremena provedi na svežem vazduhu i trudi se da se što više rekreiraš u prirodi. Potrudi se da u svom domu imaš što više prirodne svetlosti, jer će to pozitivno uticati na tvoje raspoloženje.

Druži se s prijateljima

Odaberi one koji te neće zamarati svojim problemima i kojima ti nećeš pričati o svojim problemima. Smej se i uživaj u njihovom društvu. Ako te nadvladaju emocije, nemoj ih potiskivati. Ispričaj dragoj osobi kako se osećaš. Nikada nemoj sebi dopustiti da loše emocije zadržavaš u sebi. Šta god da te se događa u životu, uvek pogledaj pozitivnu stranu. Trudi se da u svakoj situaciji pronađeš nešto dobro.

zdravakrava.hr 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.