Najčešći mitovi o romantičnim vezama: Ove 4 velike zablude te sprečavaju da pronađeš pravu ljubav

Četiri velike zablude o vezama zbog kojih nikako da pronađete pravu ljubav.

Da li sanjate o princu na belom konju? O osobi koja će ući u vaš život i sve učiniti savršenim? Sanjarenje o tome da vas neko tretira kao princezu može biti zabavno, ali na duže staze stvara ozbiljne probleme u vezama, do te mere da vam ljubavni život može postati prilično mizeran, piše Mondo.

Sve bajke na kojima smo odrastali, romantični filmovi i ljubavni romani na određeni način formiraju naša očekivanja i prilično je opasno ako ih u zrelim godinama ne prerastete. Ideja o tome da ćemo sa partnerom odšetati “u suton” i živeti zauvek srećno je OK dok ste jako mladi. Kasnije postaje toksična i sprečava vas da ostvarite zdrav, zreo odnos sa osobom koja vam se dopada.

Najčešći mitovi o romantičnim vezama: Ove 4 velike zablude te sprečavaju da pronađeš pravu ljubav
reklame

Donosimo vam četiri najčešća mita o romantičnim vezama koja treba da zaboravite, ako želite da nađete pravu ljubav.

Suprotnosti se privlače

Svi smo to videli u filmovima: dve osobe koje nemaju ništa zajedničko se sretnu, ludo se zaljube i žive srećno do kraja života. Prirodno je da nas na prvu loptu zainteresuje neko ko je potpuno drugačiji od nas, jer u toj osobi prepoznajemo kvalitete za koje mislimo da nam nedostaju. Ali, najčešće se vrlo brzo ispostavi da je to što nam je na početku bilo toliko privlačno upravo ono što će nas razdvojiti od partnera i dovesti do kraha veze. Ako vam se dopada neko čiji je pogled na svet potpuno drugačiji od vašeg, ko ima različite stavove o važnim životnim pitanjima, ko ima drugačije navike… razmislite da li ste spremni na toliko kompromisa u životu samo zato što vas ta osoba privlači.

Fizička privlačnost garantuje da će se dve osobe lepo slagati

Fizička privlačnost jeste važna dimenzija kompatibilnosti u vezi, ali je relativno nisko na “spisku” onoga što partnere dugoročno vezuje. Važno je, naravno, da vam se osoba sa kojom ste u vezi dopada, ali ako je to jedino što vas spaja, verovatno ćete završiti u disfunkionalnoj vezi koja će vam doneti više problema nego životne radosti.

loading...