Riba sa pikantnim sosom od čeri paradajza
Fileti lososa, losos, filet, riba, povrće, recept, pixabay
360 g čeri paradajza isečenog na polovine
240 g paradajz-sosa
½ kašičice mešavine belog luka u prahu i soli
½ kašičice sušenog origana
¼ šolje zelenih maslina punjenih crvenom paprikom
¼ kašičice ljute tucane paprike
4 fileta bele ribe (150-180 g svaki)

Stavite paradajz-sos, čeri, beli luk i so, origano i ljutu papriku u posudu za pečenje. Pokrijte folijom i na jednom ćošku ostavite rupicu da vazduh može da cirkuliše. Kuvajte na najjačem 5 minuta.

reklame

Umešajte masline. Dodajte i filete ribe tako da do pola budu uronjeni u sos. Pokrijte i ostavite rupicu da vazduh može da cirkuliše. Kuvajte 5 minuta. Promešajte sos i rasporedite ga preko fileta ribe. Kuvajte dodatnih 2 minuta, izvadite iz mikrotalasne pa ostavite da odstoji pokriveno još 10 minuta.

Poslužite toplo, sa pire krompirom ili zelenom salatom.

Puding od badema i čokolade

2 šolje mleka
1/3 šolje šećera
2 jajeta
prstohvat soli
90 g čokolade za kuvanje, seckane
½ kašičice arome badema ili 1 kašika likera amareto
¼ šolje listića badema
2 kašike gustina
¼ kašičice maslinovog ulja
½ šolje slatke pavlake

U velikoj činiji pomešajte mleko, šećer, jaja, gustin i so. Izmutite žicom.

Nepokriveno kuvajte u mikrotalasnoj na visokoj temperaturi 5 minuta. Ponovo izmešajte žicom u glatku smesu.

U drugoj činiji na visokoj temperaturi topite čokoladu 1 minut. Promešajte, pa kuvajte još 30 sekundi. Čokoladu i aromu badema umešajte u mleko i mešajte žicom dok ne dobijete glatku smesu.

Rasporedite smesu u 4 posude, pokrijte i ostavite u frižideru najmanje 4 sata.

Neposredno pred služenje istostirajte listiće badema. Stavite na stakleni tanjir i prelijte maslinovim uljem. Stavite u mikrotalasnu na visoku temperaturu na 1 minut. Pudinge dekorišite umućenom pavlakom i pospite bademima.

Hrana za dušu

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.