Slatko-kisele ćufte
ćufte od mesa, ćufte od mesa i tikvica, meso, tikvice, ćufte, recept, testenina, špagete, pixabay
Sos:

240 g pirea od ananasa
240 g paradajz-sosa
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika šećera

reklame

Ćufte:

750 g mlevene junetine
1/3 šolje prezli
2 jajeta, blago umućena
1 kašičica čilija u prahu
¼ kašičice mlevenog kima
¼ kašičice soli

Priprema sosa:

Stavite ananas, paradajz sos, sirće i šećer u posudu za pečenje. Promešajte. Pokrijte folijom i ostavite rupicu kako bi vazduh mogao da cirkuliše. Stavite u mikrotalasnu na najjače na 5 minuta. Ostavite sa strane, pokriveno.

Priprema ćufti:

U većoj činiji pomešajte teletinu, prezle, jaja, čili, kim i so. Uzimajte po 1 kašiku mase i oblikujte u ćufticu. Uradite to sa celom smesom od mesa.

Veću posudu za pečenje namažite uljem. Polovinu ćuftica stavite u posudu, pokrijte folijom sa rupicom za cirkulisanje vazduha i kuvajte na najjačem oko 4 minuta. Prebacite ćuftice u činiju, pa ponovite postupak sa preostalim ćufticama. Pomešajte sve ćuftice sa sosom.

Pokrijte i ostavite rupicu za cirkulaciju vazduha pa na najjačem kuvajte 4 minuta. Izvadite iz rerne, promešajte, ponovo pokrijte i ostavite da odstoji 10-ak minuta.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.