Riba sa pikantnim sosom od čeri paradajza
360 g čeri paradajza isečenog na polovine
240 g paradajz-sosa
½ kašičice mešavine belog luka u prahu i soli
½ kašičice sušenog origana
¼ šolje zelenih maslina punjenih crvenom paprikom
¼ kašičice ljute tucane paprike
4 fileta bele ribe (150-180 g svaki)
Stavite paradajz-sos, čeri, beli luk i so, origano i ljutu papriku u posudu za pečenje. Pokrijte folijom i na jednom ćošku ostavite rupicu da vazduh može da cirkuliše. Kuvajte na najjačem 5 minuta.
Umešajte masline. Dodajte i filete ribe tako da do pola budu uronjeni u sos. Pokrijte i ostavite rupicu da vazduh može da cirkuliše. Kuvajte 5 minuta. Promešajte sos i rasporedite ga preko fileta ribe. Kuvajte dodatnih 2 minuta, izvadite iz mikrotalasne pa ostavite da odstoji pokriveno još 10 minuta.
Poslužite toplo, sa pire krompirom ili zelenom salatom.
Puding od badema i čokolade
2 šolje mleka
1/3 šolje šećera
2 jajeta
prstohvat soli
90 g čokolade za kuvanje, seckane
½ kašičice arome badema ili 1 kašika likera amareto
¼ šolje listića badema
2 kašike gustina
¼ kašičice maslinovog ulja
½ šolje slatke pavlake
U velikoj činiji pomešajte mleko, šećer, jaja, gustin i so. Izmutite žicom.
Nepokriveno kuvajte u mikrotalasnoj na visokoj temperaturi 5 minuta. Ponovo izmešajte žicom u glatku smesu.
U drugoj činiji na visokoj temperaturi topite čokoladu 1 minut. Promešajte, pa kuvajte još 30 sekundi. Čokoladu i aromu badema umešajte u mleko i mešajte žicom dok ne dobijete glatku smesu.
Rasporedite smesu u 4 posude, pokrijte i ostavite u frižideru najmanje 4 sata.
Neposredno pred služenje istostirajte listiće badema. Stavite na stakleni tanjir i prelijte maslinovim uljem. Stavite u mikrotalasnu na visoku temperaturu na 1 minut. Pudinge dekorišite umućenom pavlakom i pospite bademima.
Hrana za dušu