OSNOVNI RECEPT ZA POMFRIT: hrskavo pržen krompir bez friteze (RECEPT)

Namirnice:

krompir 200g po osobi
so po ukusu
dosta ulja za prženje

reklame

Oljuštite krompir isecite ga na štapiće približno iste veličine, osušite ga na čistoj krpi i pecite u vrelom ulju najbolje u fritezi ako je imate. Ako nemate fritezu, poslužiće i dublji neprijanjajući tiganj, samo je važno da kad spustite krompir u vrelo ulje sačekate da mu se uhvati korica pa ga tek tada okrećete da vam se krompir ne bi raspao i skašao. Pržite pomfrit do svetle zlatne boje izvadite ga na papirne ubruse da se ocedi višak masnoće, posolite pomfrit po ukusu i vruć poslužite.

Za sigurno dobre rezultate i nimalo muke preporučUjemo i do pola gotov pomfrit koji se može kupiti u radnji u pakovanju od kilogram. Pripremite ga po uputstvu sa kesice i uživajte u pohvalama, najzad to su male tajne uspešnih domaćica.

recepti za krompir
recepti za krompir

KROMPIR SA BLITVOM: omiljeni prilog uz ribu (RECEPT)

Krompir sa blitvom predstavlja vrlo ukusno i zdravo varivo koje možete poslužiti kao prilog pre svega uz ribu, a može se poslužiti i uz sve vrste mesa.

Namirnice za 4 osobe:

krompir 500g
blitva 400g
beli luk 4 čena
so, biber, maslinovo ulje

Krompir sa blitvom pripremite na sledeći način: krompir oljuštite i isecite ga na kocke veličine kao za krompir salatu. Pripremljen krompir prelite sa hladnom vodom da ogrezne posolite ga i stavite da se kuva.

Dok se krompir kuva blitvu operite i odvojite tvrde delove stabljike i isecite ih na kockice, a meki deo lista blitve isecite na recance širine 1-2cm.

Nako što se krompir kuvao 5 minuta dodajte tvrdi deo blitve i nastavite kuvati povrće zajedno još 10 minuta, zatim dodajte meki deo blitve i kuvajte još 5 minuta dok se krompir ne skuva.

Dok se povrće kuva beli luk očistite i sitno isecite. Stavite u dublji tiganj maslinovo ulje dodajte beli luk i kratko zagrejte samo da beli luk zamiriše i pusti aromu, vodite računa beli luk ne sme da pocrni.

U tiganj sa belim lukom dodajte procedjen krompir sa blitvom, začinite sa biberom i ako je potrebno sa malo soli i pažljivo promešajte i poslužite najbolje uz pečenu ribu.

erecepti.com

loading...