Naslovna HITOVI Molitva autora ”Malog princa” koja će vam se urezati u um: Nauči...

Molitva autora ”Malog princa” koja će vam se urezati u um: Nauči me umetnosti malih koraka, ne daj mi to što ja želim već ono što mi je potrebno

3239
PODELI
Foto: Printscreen Youtube

Antoan de Sent Egziperi široj javnosti je najpoznatiji kao tvorac “Malog princa”. Manji je broj onih koji znaju da je Egziperi bio i vojni pilot, te da je za svoje vojne zasluge nagrađen ordenom Legije časti.

Najbolji pisac među pilotima i najbolji pilot među piscima umro je u avionu, od srčanog udara, leteći tokom zadatka.

Kao pisac je ostvario sve svoje dečije fantazije kroz Avijatičara, Ratnog pilota, Noćni let i najpoznatijeg, Malog princa.

Čak i dok je bio na zadacima, Egziperi nije prestajao da piše.

Molitva, koju vam prenosimo u celosti, je nastala u jednom od najtežih životnih perioda autora, kada su ga bolest, godine i ratni vihor polako lomili.

Nauči me umetnosti malih koraka – Antoan de Sent Egziperi

Gospode, ja ne molim ni za čudesa ni za priviđenja, već za snagu svakodnevnu. Nauči me umetnosti malih koraka.

Pročitajte i  UMORNA SAM OD TOGA DA BUDEM DOBRA DEVOJKA: Slobodno me nazovi kučkom zato što konačno stavljam sebe na prvo mesto i brinem samo o svojoj sreći

Načini me pažljivijim i snalažljivim, da bih se u raznolikosti svakodnevnog života zadržavao na otkrićima i iskustvima koja me uzbuđuju.

Nauči me da pravilno raspolažem vremenom svog života. Podari mi fini dar da razlikujem primarno od sekundarnog.

Ja molim za snagu uzdržanosti i mere, da kroz život ne bih lepršao i skliznuo, već razumno planirao tok dana. Da mogu videti vrhove i prostranstva i da čak ponekad nađem vremena da uživam u umetnosti.​

Pomozi mi da shvatim da iluzije nisu od pomoći. Ni sećanje o prošlosti, ni snovi o budućnosti. Pomozi mi da budem ovde i sada, i prihvatim ovaj trenutak kao najvažniji.

Spasi me od naivnog uverenja da sve u mom životu treba da bude glatko. Podari mi jasnu spoznaju da su teškoće, porazi, padovi i neuspesi samo prirodni, sastavni deo života, zahvaljujući kojima rastemo i sazrevamo.

Pročitajte i  LJUBAVNI HOROSKOP ZA APRIL 2018: Škorpija ima sve što joj treba da bi našla svoju sreću, Bik zavodi, nova veza za Vodoliju

Podsećaj me da se srce često buni sa razlogom.

Pošalji mi u pravom trenutku nekoga ko ima hrabrosti da mi kaže istinu, ali da mi je kaže s ljubavlju!

Znam da se mnogi problemi rešavaju ako se ništa ne uradi, zato me nauči strpljenju.

Ti znaš koliko je jaka moja potreba za prijateljstvom. Daj mi da budem dostojan tog najlepšeg i najnežnijeg Dara Sudbine.

Daj mi bogatu maštu, da bih u potrebnom vremenu, u potrebnom trenutku, na pravom mestu, u tišini ili govoreći, nekome podario neophodnu toplinu.

Napravi od mene čoveka koji zna da dopre do onih koji su zaista na dnu.

.

Spasi me od straha da ću nešto propustiti u životu. Ne daj mi to što ja želim, već to što mi je zaista potrebno.

Nauči me umetnosti malih koraka.

luftika.rs

Inicijalizacija u toku...