HOROSKOP

Astrološki, maj je interesantan jer osim Saturna i Plutona koji se kreću retrogradno, tom kretanju se pridružuje i Merkur od 18.5.2015. Na nebu će se nagraditi nekoliko Velikih trigona u zemljanim i vatrenim znacima i nekoliko T-kvadrata.

Ovan će usredsređenost na materijalne stvari, iz prve dekade meseca, okrenuti na druželjubivost i dobru komunikaciju sa okruženjem, u ostaku meseca, gde će se mnogo bolje snaći, predviđa mesecni horoskop za maj. T-kvadrat u kardinalnim znacima, s početka meseca, praviće tenzije na profesionalnom planu a Ovan će utočište i psihološki mir moći da pronađe u porodičnom okruženju i atmosferi.

Ovo je mesec Bika, budući da će Sunce prve dve dekade provesti u njegovom znaku. Stres, uzrokovan boravkom Marsa u njegovom znaku, u prvoj dekadi meseca, biće zamenjen povratkom unutrašnjeg mira u ostatku meseca. Podrška od drugih, zarada od ugovora, nasledstvo, neke su od oblasti koje bi mogli brinuti Bika.

reklame

HOROSKOP

Blizanci će, u ovom mesecu, imati nebesku pomoć na osnaženju mentalnog potencijala, u prve dve dekade meseca, ali će ih zbuniti retrogradno kretanje Merkura, u njihovom znaku, a Mars će, u njihovom znaku, biti samo nevolja više, ukoliko ne spadaju u kategoriju vrednih osoba. Partnerski odnosi su i dalje na problematičnom koloseku.

Rak će težiti druženju s prijateljima a najbolja vest za njega je boravak Venere u Raku, koji će im doneti, kako materijalne pogodnosti, tako i ljubav, ako je očekuju ili traže. Oblast zdravlja i posla, i dalje najviše odnosi energije a kockice se teško slažu.

Lav nastavlja da uživa u podršci Jupitera a Devica će psihološko rasterećenje dočekati krajem prve dekade. Vage će kulirati, veći deo meseca, sa Venerom u znaku Raka. Škorpija još uživa bez prisustva Saturna u svom znaku. Strelac i Jarac se spremaju na, privremeni rastanak a Vodolijama će težak period početi sa retrogradnim hodom Merkura. Ribe uživaju jer je Jupiter u polju rada i zdravlja a Venera u polju ljubavi.

OVAN
mesečni horoskop za maj 2015

Ovaj mesec baca više svetla i pozitivnih događanja na polje finansija kao i uživanje u hrani. Biće ovo sjajan period da popunite rupe u budžetu. Ohrabreni finansijskim rezultatima, zaključićete da je pravo vreme da date podstrek svom hedonizmu, ponajpre vezanom za hranu. U hrani nećete mnogo eksperimentisati već ćete se osloniti na provereno lepe i ukusne stvari. Probajte da iskoristite maksimalno prve dve dekade jer će, posle toga, Sunce izaći iz polja finansija. Na kraju, dobronameran savet: ne pozajmljujte novac, pogotovu ne onima koji kažu: „vraćam za 7 dana(nedelja, meseci)“ jer je 7 broj gubitaka. Najbolji način za zaradu biće ako budete vredni u poslu kojim se bavite. Osobe koje imaju privatan posao, imaju veće šanse za zaradu. Družite se sa Lavovima, Strelcima i Ribama, bavite se preduzetništvom, biće od značajne pomoći.

Finansije: Vladar zarade od ugovora, Mars, nalazi se u kući finansija, što je velika povoljnost. Mars u Biku, tokom prve dekade meseca, zaokupiće vašu energiju na praktične stvari, prvenstveno sticanje novca a vaša veština komuniciranja biće presudna na činjenicu da li ćete i koliko imati uspeha u tome. Bikovi su ti koji „drže nož i pogaču“.

Komunikacija: Merkur je, početkom meseca u svom sedištu, Blizancima, što vam daje „vetar u leđa“ na ovom planu. Problemi u komunikaciji će nastupiti u zadnjoj dekadi meseca, kada Merkur krene retrogradno. Imajte ovo u vidu, izbegavajte rasprave i budite tolerantni.

Ljubav : Manju napetost sa partnerom, pogotovu u zadnjoj dekadi meseca, možete prevazići razumnim stavom i izbegavanjem rasprave sa partnerom, predviđa mesecni horoskop. Vaša je ljubav i dalje pod velikom nebeskom zaštitom. Usamljeni mogu više pažnje da obrate na Strelca ili Ribe.

Porodica: Retrogradni Merkur, u zadnjoj dekadi meseca, kvariće generalno komunikaciju sa okruženjem pa tako i sa članovima porodice. Da bi sačuvali porodičnu harmoniju, trebalo bi da budete tolerantniji.

Rad: Posao će biti vaša preokupacija i zadovoljstvo, veći deo meseca. Problemi, u smislu nesporazuma i potrebe za ponavljanjem određenih radnji, nastaju u zadnjoj dekadi meseca.

Zdravlje: Ako patite od nesanice, umora, napetosti, straha, glavobolja, bolova u mišićima, neraspoloženi ste, preosetljivi, razdražljivi i rasejani, glavni krivac je stres. Glavni krivac za ovo stanje je prisustvo Urana u vašem znaku. Pored izbalansirane ishrane, fizička kondicija je ključni faktor za umanjenje stresa i potpunu zdravstvenu stabilizaciju. Obavezno planirajte popodnevni i nedeljni odmor.

Psihološko stanje(psiha): Početak druge dekade meseca, označiće značajan period stabilizacije, kao posledica ulaska Marsa u znak Blizanaca. Bićete, zbog toga, znatno komunikativniji i raspoloženiji. Retrogradni Merkur, krajem meseca, će izvršiti pritisak na vašu psihu, predviđa mesečni horoskop. Upražnjavajte rekreativne aktivnosti, kao metodu relaksacije psihe, najmanje 3 puta nedeljno.

BIK

BIK mesečni horoskop za maj 2015Sunčev sjaj i energija obasjavaće, većim delom meseca, sazvežđe Bika. Uz njegovu pomoć moći ćete da zasijate i da zauzmete, vrlo lako, prvi plan. Ovo je period afirmacije vašeg ega i prilika da učinite mnoge stvari, o kojima ste, godinu unatrag, samo razmišljali i maštali. Iznenadićete se, s kojom pažnjom okolina prati vaše izlaganje a takođe i uvažava ga. Vašoj afirmaciji doprineće, pored vas samih, Lav i pretpostavljeni kao i sve što je u simbolici ovog znaka. U polje zarade od ugovora ušao je Saturn, tako da će te, uskoro, morati da zapnete više. Jupiter u polju porodice, obezbediće vam i određeni nivo sreće, kada je vaš dom u pitanju.

Finansije: Mesečni horoskop za maj predviđa sasvim lepe okolnosti na ovom planu, sve dok retrogradni Merkur, u trećoj dekadi meseca, ne stupi na scenu. Ulazak Venere u znak Raka, krajem prve dekade meseca, označiće više novca, uglavnom kroz komunikaciju i odnos sa lepšim polom ili Rakom.

Komunikacija: Malo teže okolnosti, nastupiće u zadnjoj dekadi meseca. Obratite pažnju na ono što dogovarate ili potpisujete.

Porodica i partnerski odnosi : Jupiter, planeta sreće, čuva vašu porodicu ali će vam Sunce u Biku, u prve dve dekade meseca, doneti dodatne lepe okolnosti i benefite. Partnerski odnosi, kako lični, tako i profesionalni, imaće manje problematične epizode krajem meseca ali to nije nešto što bi trebalo da vas poremeti jer je u pitanju prolazno stanje.

Rad i posao: Možete biti prilično spokojni kada su radne aktivnosti i okolnosti u pitanju ali pokušajte da se više oslonite na osobe lepšeg pola ili Raka.

Karijera: Strelci, Ribe, Ovan ili stranci su mogući remetilački faktor ili subjekti koji će stvarati napetost i izazove. Morali bi da uložite više energije, želite li uspeh.

Zdravlje: Dosta je dobra situacija kada je vaše zdravlje, u ovom mesecu u pitanju. Pored izbalansirane ishrane, poradite na optimizovanju vaše fizičke kondicije.

Psihološko stanje(psiha): Fokus vaše psihe ostaje i dalje na porodičnom planu. Ono što bi moglo da destabilizuje vašu psihu, samo su nesporazumi sa okruženjem, kao proizvod retrogradnog Merkura, krajem meseca. Sa ulaskom Sunca u znak Bika, doći će do osnaženja vašeg mentalnog potencijala i dobro raspoloženje će biti deo vašeg imidža.

BLIZANCI

BLIZANCI mesečni horoskop za maj 2015Osnaženje unutrašnjeg potencijala, minimiziranje strahova i strepnji kojima ste, u poslednje vreme, postali skloni. Ove planetarne prilike, odavno vam nedostaju, toliko, da mnoge oblasti u vašem životu, trpe zbog toga. Jačanjem psihološkog potencijala, upalićete sve motore i ubrzo osetićete snagu neophodnu za izlaženje na kraj sa svim gorućim problemima i zadacima. Zato, hrabro, organizovano i disciplinovano napred, jer vas nebeske konstelacije podržavaju. Sunce u 12 oj kući, pomoći će vam i da lakše prepoznate tajne neprijatelje. Prilika je ovo, svakako, da osmislite plan i strategiju najvažnijih aktivnosti za blisku budućnost.

Komunikacija: Jupiter u Lavu i dalje vam daje prednost u veštini komunikacije sa okruženjem. Retrogradni Merkur u Blizancima, u zadnjoj dekadi meseca, otežaće do maksimuma vašu komunikaciju, ali će tolerancija i ponavljanje napora dati adekvatne rezultate.

Finansije: Venera u Raku, pružiće vam neophodnu pomoć tokom celog meseca u naporima za zaradu i sticanje finansijske koristi. Strelac, Riba, Bik ili Vaga, vaša su dobitna kombinacija.

Porodica i partnerski odnosi: Saturn polako izlazi iz vaše kuće partnerstava i daje vam priliku da dođete do novih šansi da popravite eventualne probleme, predviđa. Ako niste u braku, dobro je da sačekate da prođe ovaj mesec, želite li vašu vezu da ozvaničite.

Ljubav: Venera, planeta ljubavi veći deo vremena će provesti u Raku, gde se lepo oseća, te je ceo mesec, sa izuzetkom kraja, pogodan za primanje i pružanje ljubavi. Oni koji su singl, neka novu ljubav potraže u Raku, restoranu domaće hrane ili domu. Nova veza je moguća u drugoj polovini meseca.

Karijera: Dosta su dobre predispozicije za vašu karijeru, potrudite se da naredni period iskoristite vrednim i konstruktivnim radom jer će vam se isplatiti.

Zdravlje: Sa ulaskom Marsa u vaš znak, sredinom meseca, dobićete na poletu i elanu ali će te biti u realnoj opasnosti od stresa, koji Mars donosi. Izbalansirajte dobro ishranu, fizičku kondiciju i odmor.

Psihološko stanje(psiha): Retrogradni Saturn u Strelcu kao i Merkur, krajem meseca, neće vam dati da tako lako relaksirate vašu psihu. Izlaz je u pojačanom druženju sa osobama vedre i komunikativne prirode, kao i u dovoljno odmora.

RAK

RAK mesečni horoskop za maj 2015Mesečni horoskop za Raka predviđa dosta komunikacije i druženja sa prijateljima. Prilika je ovo da steknete nova, kao i da učvrstite stara prijateljstva. Reflektori će baciti svetlo i na zaradu od profesije kojom se bavite(naravno, ako ste bili vredni) a takođe biće prilike da uvećate vaše nepokretnosti. Ovaj dobar trend, koji započinje ovim mesecom, podržan je od strane planete Mars, koja vam može doneti novog prijatelja ili spoznaju da li vam je sadašnji prijatelj, zaista pravi.

Finansije: Dobre tendencije, iz prethodnog perioda, nastavljaju se i u ovom mesecu. Vladar kuće finansija nalazi se u kući zarade od profesije, Vodoliji i znaku Bika, pa su to okolnosti za zaradu. Jupiter u Lavu, konstantno će dopunjavati vaš novčanik. Želite li više novca, moraćete da pređete i da pogazite principe kojih se držite.

Komunikacija: Merkur će biti sve vreme u kući vaših pehova i problema a od sredine meseca neće ići direktno, tako da je vaš prostor za komunikaciju više nego sužen i ograničen. Rešenje je u tolerantnijim stavovima i mogućnosti da shvatite potrebe i motivacije vaših sagovornika.

Ljubav: Ovo je mesec koji čekate skoro godinu dana. Planeta ljubavi, Venera, ulazi u vaš znak i donosi vam najviše što želite: ljubav. Usamljeni bi mogli sresti Bika ili Blizanca. Oni koji imaju partnera, moraju biti pažljiviji prema njemu u drugoj polovini meseca.

Porodica, brak i partnerski odnosi: Na porodičnom planu, mesečni horoskop predviđa veoma povoljnu i poželjnu atmosferu, punu obostranog razumevanja. U zadnjoj dekadi meseca morate biti spremni na neke ustupke, poručuje mesecni horoskop. Na partnerskom planu je potrebno da izdržite izazove koji će trajati do početka prve dekade sledećeg meseca.

Karijera i rad: Glavni problemi su iza vas, još malo izdržite i eto predaha koji čekate.

Zdravlje: Saturn u vašoj kući zdravlja istražuje da li ste mudro koristili svoje zdravstvene resurse. Ako ste zdravi, odgovor je potvrdan a ako niste, krajnje je vreme da uskladite vaše ambicije sa zdravstvenim mogućnostima.

Psihološko stanje(psiha): Vladar vašeg polja psihe, nalazi se u kući zdravlja i, tamo mu nije dobro. Potrebno je da, što pre, sanirate sve ono što vašoj psihi smeta ili će biti zdravstvenih problema sa kojima nećete moći da izađete na kraj.

LAV

LAV mesečni horoskop za maj 2015U mesecu smo onoga što je, za većinu vas, najbitnije. Ključni pojam za ovaj mesec je: boljitak i dešavanja na polju karijere. Ovo je stvarno mesec dobrih, ako ne i najboljih, u ovoj godini, prilika za vašu karijeru. Pored Merkura i Venere, koji su protutnjali vašim poljem karijere i stvorili solidnu osnovu za ovaj mesec, u vašem polju karijere su Sunce koje će usmeriti reflektore dobrih prilika i povoljnih okolnosti u vašu korist i Mars, odavno. Ne libite se, ako stvarno verujete u sebe i svoj uložen trud, da zatražite nagradu za naporan i požrtvovan rad od vašeg pretpostavljenog. Ovaj mesec je dobra prilika da dobijete premeštaj na atraktivnije i bolje plaćeno radno mesto. Nezaposleni bi trebalo da ulože dodatni trud u pronalasku posla jer je ovo mesec dobrih prilika i mesec promena nabolje, kada je karijera u pitanju. Osobe u znaku/podznaku Lav, Ovan i Škorpija, najviše bi mogle da pomognu u napretku vaše karijere.

Finansije: Planeta vaših finansija, Merkur, je u znaku Blizanaca i kući zarade od karijere a Mars je u Biku, kući koja vlada vašom karijerom, što znači da bi zaradili morate se potruditi da uložite više truda na profesionalnom planu. Venera u Raku, ukazuje na zaradu novca u aktivnostima izvan očiju javnosti kao i na saradnju sa ženama ili osobama u znaku Raka.

Komunikacija: Dosta bolje slaganje sa okruženjem do 18 og a posle toga nesporazumi će biti sastavni deo svakog dana.

Porodica: Sunce i Mars, koji su u opoziciji sa vašim poljem doma, praviće vam dosta situacija koje će iziskivati kompromise i na njih morate biti spremni, želite li da sačuvate porodičnu harmoniju. Ova se konstatacija posebno odnosi na zadnju dekadu meseca.

Ljubav: Kad je ljubav u pitanju nemate razloga za brigu ni u ovom mesecu, partner će vas, manje-više sve vreme držati kao „malo vode na dlanu“, bez obzira što vam se to neće, uvek, činiti tako. Opreznost, na ovom planu, zahteva retrogradnost Merkura u Blizancima koja donosi netolerantnost u komunikaciji. Ovo je mesec u kome ćete biti skloni vezama iza očiju javnosti.

Brak i partnerski odnosi: Zadnje dve dekade meseca, znatno su povoljnije od prve, za sve vrste partnerskih odnosa, s tim što se morate čuvati nepotrebnih rasprava i brzopletog potpisivanja ugovora.

Karijera: Težite saradnji sa osobama lepšeg pola.

Zdravlje: Dobro stanje na emotivnom planu, kao i dobra fizička kondicija, dobitna su kombinacija za vaše zdravlje.

Psihološko stanje(psiha): Jupiter sigurno gazi kroz znak Lava i oporavlja vašu psihu, možda ste malo i preterali sa optimizmom. Nervoza i sklonost dekoncetraciji, karakterisaće drugu polovinu meseca. Više boravka u prirodi i lakša ishrana, okolnosti su koje će vam apsolutno prijati.

DEVICA

DEVICA mesečni horoskop za maj 2015Ključni pojmovi za ovaj mesec su: stranci, inostranstvo, aspiracije, uspeh na poslovnom planu, izvlačenje životnih pouka, sreća(uopšte), sudski procesi. Ovo je mesec kada ćete dosta razmišljati o tome kako da sprovedete vaše najizraženije aspiracije(težnje). Pokušaćete da izvučete pouke iz neuspeha, da bi, lakšim putem, došli do željenih ciljeva. Vaša upornost, da ne kažem visprenost, pomoći će vam da prevaziđete probleme na kojima bi ostali pali. Pitanja vezana za osobe ili poslove koji imaju veze sa inostranstvom, mogu doći u prvi plan. Nemojte se plašiti izazova jer je uvek vreme u kojem je hrabrost na ceni a oni koji je budu imali, ostvariće uspeh, ostali će propasti. Ovo je mesec u kome bi mogli imati više uspeha na poslovnom planu. Stranci, Strelci, Ribe, Lavovi i Ovnovi su vaša dobitna kombinacija.

Finansije: Prijatelji, Vodolije, Rakovi i osobe lepšeg pola, imaju ključni uticaj na vaše finansije a moglo bi se reći da će novca biti više nego u prethodnom mesecu, predviđa mesečni horoskop. Ulazak Marsa u Blizance, u drugoj dekadi meseca, biće dodatni, pozitivni, impuls za vaše finansije.

Komunikacija: Ulazak Merkura u retrogradni hod, od 18 og, označiće probleme u komunikaciji.

Dom i porodica: Saturn u znaku Strelca, bavi se odnosima u porodici i stavlja vas, još ovaj mesec, na iskušenje. Jupiter u Lavu čuva vašu porodicu od iskušenja.

Ljubav: Bitan je pomak nabolje, prouzrokovan ulaskom Venere, planete ljubavi, u znak Raka. Generalno, veći problemi čekaju na razrešenje u narednom periodu. Nova ljubav bi mogla biti u znaku Strelac, Riba ili Rak.

Posao: Jupiter iz Lava pravi snažnu opoziciju sa vašim radnim poljem i donosi vam izazove na poslovnom planu u liku osoba u znaku Strelac ili Ribe.

Brak i partnerski odnosi: Generalno, ovo je stabilno polje za vas sa tendencijom da u narednom periodu bude još stabilnije. Manji nesporazumi, su mogući od 18 og pa do kraja meseca, kao posledica retrogradnog Merkura u Blizancima ali to rešava tolerantniji stav u komunikaciji.

Karijera: „Karijera, to sam ja, biće vaše geslo ceo mesec“. Problemi nastupaju od 18 og kao posledica retrogradnog Merkura.

Zdravlje: Mars u Blizancima, od početka druge dekade meseca, podsticajno će delovati na vaše zdravstveno stanje. Učinite više na vašoj fizičkoj kondiciji jer su se stekli povoljni uslovi za to.

Psihološko stanje(psiha): Merkur u retrogradnom hodu, od 18 og, veoma će vas dekoncetrisati u vašim aktivnostima, što je bitna informacija za one koji pišu, čitaju, uče ili sklapaju ugovore. Odluke merite više puta, da se ne bi naknadno kajali.

VAGA

VAGA mesečni horoskop za maj 2015Mesečni horoskop nalazi da su ključni pojmovi za ovaj mesec: novac od ugovora, sex, podrška od drugih, psihološka regeneracija, prosvetljenje, duhovno uzdignuće i dostizanje duševne i moralne snage. Vage su izašli iz meseca u kojem su bili pod svetlima pozornice. Oni koji su napravili neki ugovor ili otpočeli novi posao, u ovom mesecu mogu očekivati finansijski priliv od istog. Prosto nećete verovati ko će vas sve podržati u ovom mesecu. Dobri trendovi iz prošlog meseca, nastavljaju se u i u ovom. Nedostatku podrške, definitivno je kraj. Ko je u vezi ili braku neka bude spreman samo na manje epizode ljubomore a postelja i partner će biti sjajna prilika za oslobađanje od stresa, depresije i ostalih mentalnih problema. Ojačanjem polja psihe, prisustvom Sunca u njemu, poboljšaćete kompletnu zdravstvenu sliku. Prilika je ovo i za duhovno prosvetljenje i uzdignuće, ako ste, kojim slučajem, pali.

Finansije: Mars u Blizancima, od druge dekade meseca, kao i Venera u Raku, veći deo meseca, obećavaju bolje prilike, no u prethodnom periodu. Blizanci i Strelci su ti kojima bi trebalo da težite, želite li više novca. Prve dve dekade meseca, posebno su povoljna za one koji sklope neki ugovor pa očekuju novac od realizacije istog. Zbog Južnog čvora u Ovnu, stoji preporuka o štednji i apstinenciji od kredita.

Komunikacija: Saturn, iz vašeg polja komunikacije, stvara napet odnos sa vašim radnim okruženjem a, takođe i retrogradni Merkur od 18 og. Ipak, ovo nije ključno, budući da se Jupiter, kao vladar vaše kuće komunikacija, nalazi u Lavu. Najlakše ćete naći zajednički jezik sa Lavovima, Vodolijama i prijateljima.

Dom i porodica: Planeta koja vlada vašim domom, nalazi se u znaku nad kojim nema kontrolu, pa se to može preneti i na vašu situaciju u porodici. Komplikovanoj situaciji doprineće i Venera iz opozicije vašem polju porodice(moguće su nesuglasice po pitanju troškova), pa je pomirljiv i tolerantan stav, prema članovima porodice, jedino ispravno rešenje. Na ispitu će biti vaša veština balansiranja.

Ljubav: Planeta ljubavi, Venera, veći deo meseca će provesti u kući profesije što znači da ljubav možete potražiti i pronaći upravo tamo. Slobodni budućeg partnera mogu sresti na javnom mestu, a ovaj položaj ukazuje i na mogućnost zasnivanja bračne zajednice. Ukoliko nemate partnera, potražite ga među Ovnovima ili Škorpijama.

Rad: U odnosu na prošli mesec, nema, gotovo, nikakvih problema. Prilike na radnom mestu su dobre, budući da se vladar vašeg posla nalazi u kući zarade od ugovora a kako se radi o Jupiteru, zarada može(ako ste vredni) biti impozantna. Prijatelji, uticajni ljudi i nadređeni, su i dalje ti koji bi vam mogli dosta pomoći da se popnete stepenik više u poslu koji obavljate.

Brak i partnerski odnosi: Budite oprezniji nego obično od 18 og jer će Merkur krenuti retrogradno i konstantno će izazivati nesporazume. Ne sklapajte partnerstva na poslovnom planu jer su gubici izvesni.

Psihološko stanje(psiha): Porodica je idealno mesto u kome ćete moći da „napunite baterije“ i ovo svakako iskoristite. Ovo je mesec veoma stabilne psihe, jedino morate biti oprezni, da od 18 og ne ulazite u bespotrebne rasprave jer bi vam to narušilo stabilnost psihe.

Zdravlje: Generalno, vaše je zdravlje pod sjajnom zaštitom Jupitera u znaku Lava. Izbegavajte tešku hranu, kafu i slakiše, kad god je to moguće, savetuje vam mesečni horoskop. Preporučuje se više boravka u prirodi.

Karijera: Venera u Raku pospešiće vašu karijeru i doneti vam nagrade ili povišice.

ŠKORPIJA

ŠKORPIJA mesečni horoskop za maj 2015Mesečni horoskop kaže da su ključne reči za ovaj mesec: javnost, ugovori i partnerstva. Moguće mnoštvo pozitivnih događaja u javnosti, što je okolnost koju priželjkujete. Vaše aktivnosti će biti koncetrisane na ugovore pa će, ovaj mesec, biti idealna prilika da uđete u bračne vode, ako su se stekli ostali uslovi za to, poradite na pronalaženju posla, ako ste nezaposleni ili da potražite bolje uslove za postojeći rad. Vaš urođeni smisao za analitičnost, da date srce, emocije i predanost poslu koji obavljate, razoružaće protivnike vaše želje za poboljšanjem ugovora. Ako ste imali na umu bilo kakvo pravljenje ugovora(u ovo spada i bračni!), mesečni horoskop vam savetuje da uložite maksimalan napor da dođe do sporazuma jer će ugovor biti plodonosan. Sunce i Mars u Biku, pomoći će vam, svako na svoj način, da lako izađete na kraj sa svim problemima. Dakle, napred ali imajte na umu izreku: „opreznost je majka mudrosti“. Sve akcije na polju ugovora, zahtevaju pažljivo planiranje i tačne proračune. Pokušajte da sve oko ugovora završite do 18 og, kada Merkur kreće retrogradno i multiplicira napore za pravljenje dobrog ugovora.

Finansije: Mars u Biku, u prvoj dekadi meseca, otežavaće vam finansijske operacije. Sa ulaskom Marsa u Blizance i Venere u znak Raka, možete očekivati kudikamo bolje finansijske prilike a naravno i uspeh. Morate biti spremni i na finansijske izdatke neminovne prirode jer je Saturn prisutan u vašoj kući finansija.

Komunikacija: Budući da Saturn vlada vašom komunikacijom, generalno, imate teškoće u komunikaciji sa okruženjem.Ovo će se pojačati od 18 og, kada Merkur krene retrogradnim hodom.

Ljubav: Vašu ljubav štiti sjajan položaj Jupitera u znaku Lava.Vladar vaše kuće ljubavi nalazi se u kući karijere, što znači da u narednom periodu možete naći(sresti i da je ne tražite) ljubav u okruženju profesije kojom se bavite. Venera, u kući prijatelja i znaku Raka, pomoći će vam da ljubav dovedete na još viši nivo no što jeste. Ako tražite novu ljubav, potražite je u znaku Lava ili Raka. Srećno!

Posao(radno mesto): Sa ulskom Marsa u znak Blizanaca, u drugoj dekadi meseca, dolazi do mnogo boljih radnih okolnosti. Južni Čvor u Ovnu, upućuje na oprez i pažljivo planiranje budućih aktivnosti sa izbegavanjem nepoznatih situacija.

Brak i partnerski odnosi: Ovo nije mesec u kome možete pomiriti suprotstavljene stavove.

Karijera: Ovo je mesec u kome će biti više izazova no u prethodnom periodu. Strelac i Ribe, imaju bitnog uticaja na vašu karijeru.

Zdravlje: Južni čvor u Ovnu i Uran, temeljno podrivaju vaše zdravlje, upozorava mesečni horoskop. Stavite stres pod kontrolu sa izbalansiranom ishranom i solidnom fizičkom spremom.

Psihološko stanje(psiha): Merkur u Blizancima i direktnom hodu, u prvoj polovini meseca, poprilično će vas regenerisati i spremiti za loš psihološki period u ostatku meseca. Izbegavanje konflikta sa okruženjem, sjajan je recept da vam bude bolje.

STRELAC

STRELAC mesečni horoskop za maj 2015Mesečni horoskop kaže da su reflektori, kao i sve dobre vibracije, upereni u kuću zdravlja i rada. Na ovom planu, očekuju vas pozitivni trendovi pa je ovaj mesec idealna prilika da poradite na ovim oblastima. Rad i zdravlje, to sam ja, biće vaše geslo u ovom mesecu. Na radnom mestu biće više, no uobičajeno, primećen vaš trud i konstruktivan pristup poslu. Možete, slobodno, očekivati i novčanu nagradu: da li će ona biti kratkoročna ili ćete dobiti bolje rešenje, zavisiće isključivo od truda koji ste ulagali u proteklom periodu. Na zdravstvenom planu, prvenstveno, trebalo bi naći ventil koji će vam pomoći da lakše izađete na kraj sa stresom i depresijom. Više boravka na suncu, u ovom mesecu, mnogo će pomoći u lučenju serotonina koji će lako rasterati oblake letargije i neraspoloženja. Boravak Sunca u kući zdravlja i posla, pomoći će vam da rešite, probleme na ovom planu. Odlazak vladara vaše kuće posla u znak Raka i vašu prirodnu 8 kuću, ukazuje da je ključ vašeg posla podrška, kako osoba lepšeg pola, tako i većeg broja osoba ili Rakova.

Komunikacija: Zbog Marsa u Biku, u prvoj dekadi i retrogradnog Merkura u trećoj dekadi meseca, komunikacija sa okruženjem neće biti sajajna. Druga dekada, tačnije rečeno do 18 og, sjajni su uslovi za dobru komunikaciju i postizanje dogovora kojim budete težili.

Finansije: Venera, vladar finansija, veći deo meseca se nalazi u njoj povoljnom znaku, pa je to sjajna prilika za one koji su sklopili neki ugovor pa očekuju novac od realizacije. Od početka druge dekade Mars ulazi u znak Blizanaca što je povoljnost za one koji zaradu ostvaruju kroz sklapanje ugovora.

Dom i porodica: Pozitivan trend od sredine prošle godine, nastavlja se i u ovom mesecu ali pripazite se nesporazuma od 18 og, kada Merkur krene retrogradno.

Ljubav: Sjajne okolnosti počinju od druge dekade ali se pripazite rasprava sa partnerom od 18 og.

Posao i rad: Konačno vaš mesec.

Brak i partnerski odnosi: Sjajni odnosi sa partnerom, uslovljeni boravkom Merkura u svom znaku, povremeno će zaškripati od 18 og, kao posledica prelaska Merkura u retrogradan hod.

Karijera: Akcenat vaše karijere biće na ugovorima u ovom mesecu, a dobre okolnosti će preovladavati u prvoj polovini meseca. U drugom delu meseca biće okolnosti koje ćete teško prevazilaziti bez bar dva pokušaja. Ne sklapajte ugovore u drugoj polovini meseca jer će njihova realizacija naići na teško savladive prepreke.

Zdravlje: Prva dekada meseca obilovaće stresom što ćete najlakše uspeti da prevaziđete dužim boravkom u domu sa članovima porodice. Izbalansirana ishrana, uz dovoljno fizičkih aktivnosti u prirodi, se podrazumeva.

Psihološko stanje(psiha): Osećaj teškoće na duši, koji imate od početka godine, malo će se pojačati od 18 og, kao posledica retrogradnosti Merkura. Druženje sa osobama lepšeg pola, pozitivnog duha, i u krugu porodice, biće za vas najbolja psihoterapija.

JARAC

JARAC mesečni horoskop za maj 2015Ključne reči za ovaj mesec su: ljubavi, hobiji, slobodno vreme, preduzimljivost. Ovaj mesec je povoljan za pokretanje novog posla, biznisa kod osoba koje su, pouzdano, zaključile da je za njih preduzetništvo prava opcija. Oni koji u to nisu sigurni i do sada nisu imali iskustva po tom pitanju, bolje da razmisle pre no što se upuste u ovu avanturu. Ovo je mesec pogodan za nove ljubavi i flertove, ako je to vaš izbor. „Ljubav, to sam ja“, biće geslo Jarca u ovom mesecu. Slobodni, kao i oni koji „žele malo više slobode“, pažnju bi trebalo da obrate na Lava. Čini se da će osobe u vezama i u braku najviše profitirati u ovom mesecu. Zauzeti će primetiti kako im stalni partner posvećuje više pažnje i vremena: ljubavi. Osim Sunca, dobrobit na ovom planu, podržaće Mars svojom energijom.

Finansije: Vladar vaših finansija, zavisi najviše od vašeg preduzetničkog duha, i može se reći da na ovom planu imate stalno tenzije.

Venera u kući ugovora i Jupiter u kući zarade od ugovora i nasledstva, snažno vam preporučuju sklapanje poslovnih ugovora.

Komunikacija: Na ovom planu će dosta dobro da vam funkcioniše u prvoj polovini meseca, predviđa mesečni horoskop. Spremite se na malo fleksibilnije stavove u drugom delu, kao posledicu retrogradnosti Merkura.

Dom i porodica: Nesuglasice sa ukućanima, kojih će biti u drugom delu meseca, najbolje bi bilo da amortizujete detaljnijim spremanjem doma, čime bi negativnu energiju Marsa najbolje iskoristili i okrenuli u konstruktivnom smeru.

Ljubav: Mars u vašoj kući ljubavi, generisaće vam probleme samo u prvoj dekadi meseca. Slobodni bi ljubav mogli pronaći u Blizancima. Druga dekada meseca, znatno je povoljnija od ostatka meseca.

Posao: Zaostale obaveze kao i nove, pokušajte da sredite do 18 og, do kada će vas posao, stvarno dobro „ići“. Zaposlenje vam zavisi od Blizanca.

Karijera: Sjajne su okolnosti za vašu karijeru i mnoge stvari će se vrtiti oko ugovora i/ili osoba lepšeg pola. Oslonac ili sklapanje ugovora sa što više osoba, ukoliko je to u vašoj profesiji moguće, trebalo bi da bude vaša intencija u ovom mesecu.

Zdravlje: Saturn iz 12 kuće, praviće ceo mesec opoziciju sa Merkurom u kući zdravlja i činiti vas, pomalo, depresivnim. Pripazite na količinu hrane koju unosite, a takođe i posvetite dovoljno vremena fizičkoj kondiciju, želite li da vam zdravlje bude na zadovoljavajućem nivou.

Psihološko stanje(psiha): Sunce u Biku, dosta se dobro oseća i to je znak da u prve dve dekade nećete imati „minus“ fazu. Stabilnost psihe kvariće stres, kao posledica boravka Saturna u znaku Strelca i retrogradni Merkur od 18 og.

VODOLIJA

VODOLIJA mesečni horoskop za maj 2015Ključne reči za ovaj mesec su: ravnoteža, mir, porodica, harmonija. Lepe okolnosti i događaji na porodičnom planu, prvi plan su dobrih vesti za vas. Dolazi do stabilizacije u odnosima sa članovima porodice, što je olakšanje koje će vam doneti stabilnost i veliki zamah u poboljšanju komunikacije sa okolinom. Dosadašnja napetost se smanjuje i u vaš dom, u velikoj meri, vraća se harmonija. Ipak, nemojte se potpuno opustiti i misliti da sve može biti po vašem jer kroz vaše polje porodice prolazi, u prvoj dekadi meseca, zloćudni Mars koji stvara stres i tenzije koje bi mogle da vam pomute skladnu porodičnu atmosferu. Skoro isto se može reći za treću dekadu meseca kada Merkur krene retrogradno. Posle dužeg vremena u vaše polje doma ušlo je Sunce. Očekujte posetu osoba u znaku Lava ili prijatne spoljašnosti vašem domu. Prve dve dekade meseca označiće, više no obično, pojačana i uravnotežena komunikacija sa članovima porodice.

Finansije: Stabilnost, po ovom pitanju, i dalje je prisutna. Jupiter je u Lavu i tamo vam, preko ugovora i partnerstava, neprestano stvara korist. Strelci, stranci i Ribe, vaša su dobitna kombinacija. Ova če okolnost biti dodatno pojačana Venerom u Raku, znaku u kome se dosta dobro oseća. Zbog ovoga možete očekivati povišicu ili kratkoročnu nagradu.

Komunikacija i kraći putevi: Dešava vam se da ponekad eksplodirate, okolina vas proglasi za osobu sa „kratkim fitiljem“ a to je posledica toga što svoje nezadovoljstvo čuvate u sebi i onda se pretvorite u vulkan. Pokušajte da, na vreme, sasvim pristojno i uljudno skrenete pažnju svojim sagovornicima na njihove neprimerenosti.

Dom i porodica: Preporučuje se da u porodicu uvedete neke novine koje, do sada, niste praktikovali.

Ljubav: Problema skoro da neće biti do 18 og, kada Merkur kreće retrogradno. Saturn iz opozicije i dalje vreba priliku da baci na probu i iskušenje vaše ljubavne odnose. Razdoblje prve dve dekade meseca, je sjajan period za one koji su usamljeni, da pronađu izabranika svog srca. Favorit je Blizanac.

Posao: Sjajan period proteže se skoro na ceo mesec pa je to idealna prilika da pokupite neku nagradu ili povišicu na poslu. Bikovi i Vage su vaši favoriti za dobro funkcionisanje na poslu kojim se bavite.

Brak i partnerski odnosi: Sjajne okolnosti, na ovom području, i dalje traju. Ne dozvolite da vam retrogradni Merkur, od 18 og, kvari sreću. Ukoliko budete u prilici da sklapate novi ugovor ili dogovor, učinite to u prve dve dekade meseca, kasnije ni ne pokušavajte.

Karijera: Bolje prilike, za vašu karijeru, počinju od druge dekade meseca a posebno će da budu plodonosne ukoliko su preduzetništvo i privatna inicijativa, vaša životna opcija. U ovom periodu možete se baviti i nekom dodatnom profesijom.

Zdravlje: Iskoristite ovaj mesec za stabilizaciju vašeg zdravlja, budući da su vam planetarne prilike naklonjene. Više boravite u prirodi i hranite se provereno zdravom hranom.

Psihološko stanje(psiha): Strepnja je, već duže vreme, deo vašeg psihološkog stanja. Ona će se pojačati u drugoj polovini meseca, kada Merkur krene retrogradno. Druženje i komunikacija sa pozitivnim osobama, umnogome će podići nivo vašeg raspoloženja a samim tim vaše fizičko zdravlje će biti bolje.

RIBA

riba mesečni horoskop za maj 2015Centar događanja za ovaj mesec je u komunikaciji, odlasku na kraće puteve i odnosima sa braćom i sestrama. Prilika je ovo da popravite komunikaciju sa okruženjem i da im pokažete da su vaše izjave i namere, u prošlom periodu bile, možda, pogrešno protumačene sa njihove strane. Ljudski je grešiti, zato ne dozvolite da odsustvo dobre komunikacije zatvori vrata na koja ste navikli da ulazite jer na toj adresi stanuju oni do kojih vam je stalo. Upamtite i premisu, mada ste je vi veoma svesni, da na uspeh u životu, svake osobe, presudnu ulogu ima sposobnost dobrog komuniciranja sa okolinom. Iz vašeg odnosa sa okruženjem, psiholozi i psihijatri procenjuju vaše psihičko zdravlje! Jednom rečju: komunikacija je univerzalni ključ za rajska vrata.

Finansije: Relativno dobar period za vaše finansije u celom mesecu, uzrokovan boravkom Venere u Raku, dodatno će se popraviti od druge dekade meseca, sa ulaskom Marsa u znak Blizanaca. Budite oprezni s novcem, pogotovu što njime tranzitira Južni Čvor(gubici). Sklapanje ugovora i njegova realizacija bi doneli prilično novca a ovo važi za ceo mesec.

Komunikacija i kraći putevi: Želite li da popravite neku od ranije pokvarenih komunikacija(poznanstava) sačekajte period druge dekade meseca a treću dekadu(od 18 og) obavezno preskočite, poručuje mesečni horoskop.

Dom i porodica: Saturn iz opozicije upozorava na nesporazume i izazove. Harmonija je zagarantovana do 18 og, posle toga može biti problema, ukoliko se budete upuštali u nerazumne prepirke.

Ljubav: Ulazak Venere u znak Raka, vaše prirodno polje ljubavi, označiće gotovo idiličnu atmosferu i vreme za ljubav sa vašim partnerom. Izbegavajte prepirke od 18 og jer vas one nigde neće odvesti.

Rad i posao: Jupiter u vašoj kući rada, donosi vam respekt vaše okoline i nadređenih a, bogami i deblja vaš novčanik.

Brak i partnerski odnosi: Relativno dobra situacija, na ovom planu, trajaće do 18 og, kada nastupa period problema koji se, prvenstveno, moraju rešavati razumom. Blizanci, komunikacija ili odlazak na kraći put, će kontrolisati vaše partnerske odnose.

Zdravlje: Veoma solidno zdravlje, smeši vam se ceo mesec.

Psihološko stanje(psiha): Sjajno stanje vaše psihe, kao posledica boravka Venere u znaku Raka, može biti samo malo poremećeno usled slabije komunikacije, prouzrokovane retrogradnim Merkurom od 18 og.

astrologijaibahovekapi.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.