Merkur u Raku od 4. do 27. juna 2019: On širi toplinu i ljubav i naročito će biti dobar period za sve vodene i zemljane znake

0
815
Merkur u Raku od 4. do 27. juna 2019
Merkur u Raku od 4. do 27. juna 2019

Ovo je dobrodušan Merkur, ne poznaje zlo, ne voli uvrede, izbegava svađe. On bi širio toplinu, ljubav, osećao se povezan sa onima koje voli. S ovim se Merkurom dobro snalaze pripadnici vodenih i zemljanih znakova, dok će Vage, Ovnovi, nešto manje Jarčevi nailaziti na nešto više izazova u komunikaciji i ostvarenju planova.

Merkur, planeta intelekta i komunikacije ulazi 4. juna u prostore Raka i u tom će prostoru ostati do 27. juna, da bi se u drugoj polovini jula vratio tom znaku jer će biti retrogradan, piše astrolog Julijana Oremović.

Nakon vrckastog, domišljatog i neretko duhovitog blizanačkog Merkura, sada imamo priliku da upoznamo drugačije kvalitete ove planete. Njegova ‘obojenost’ osećajnošću i maštovitošću vodenog Raka, čini ga pomalo introvertnijim, povučenijim.

Više razmišljamo, manje pričamo.


Puno sanjarimo i maštamo.

Nekad se zagubimo u vlastitim mislima, pa delujemo odsutno.

Intuitivno dolazimo do dobrih prilika i rešenja.

Nekad reči neće biti potrebne jer ćemo osetiti, predosetiti tuđe namere i potrebe.

Rečima možemo utešiti, ‘zagrliti’, raznežiti.

Komunikacija s okolinom može postati mirnija, toplija i brižnija. Sada osetljive teme možemo prezentovati na prihvatljiviji način.

Pročitajte i  Nedeljni horoskop od 26. avgusta do 1. septembra 2019: Strelac sreće novu ljubav na putu, Devici sve ide od ruke, Riba ima dobru poslovnu priliku

Kad se naljutimo, ćutimo i nosimo neizgovoreno u sebi.

Percepcija stvarnosti nije uvijek najistinitija. Lako upadnemo u zamku sopstvenih očekivanja i nerealnih želja.

Merkur u Raku od 4. do 27. juna 2019
Merkur u Raku od 4. do 27. juna 2019

Kreativnost i maštovitost su u porastu. Pišite. Vodite dnevnik, osetite svoje misli. Kako ste sa njima?

Ovo je dobrodušan Merkur, ne poznaje zlo, ne voli uvrede, izbegava svađe. On bi širio toplinu, ljubav, osećao se povezan sa onima koje voli. Pa ako se u idućim danima osoba do koje vam je stalo povuče dok ste ljuti, izbegne svađu, a razgovor izostane, možda joj treba vremena da sredi misli i izrazi ono što hoće.

S ovim se Merkurom više bavimo decom, porodičnim i stambenim pitanjima. Usmereni smo na potrebe najbližih, na našu privatnu okolinu i na tim poljima možemo očekivati najviše događanja i novih iskustava.

Možda neka iskustva probude sećanja, pa se vratimo u prošlost, povežemo se opet sa osobom s kojom smo izgubili kontakt. On nas može i vratiti u detinjstvo, dati nove uvide i shvatanja vezane uz odrastanje i odnose sa roditeljima.

S ovim se Merkurom dobro snalaze pripadnici vodenih i zemljanih znakova, dok će Vage, Ovnovi, nešto manje Jarčevi nailaziti na nešto više izazova u kom