2. Ne šaljite previše ličnih informacija prerano

Kada u vaš život uđe nova osoba, podsetite se da još uvek ne znate sve o njoj, pa tako ne znate ni koliko joj je prijatno da deli lične informacije i osećanja na samom početku veze, posebno u porukama.

Isto to ta osoba ne zna o vama, a poruke lako mogu postati podložne pogrešnom tumačenju. Deljenje previše ličnih detalja, posebno na početku veze, previše je složeno za dopisivanje. Takve razgovore obavljajte užvo.

3. Provokativne poruke čuvajte za kasnije

reklame

Pokušajte da na samom početku veze izbegnete slanje previše provokativnih poruka. Kada jednom napravite taj korak, nema povratka, zato poruke i fotografije provokativnog sadržaja čuvajte za one dane kada se ipak malo bolje upoznate.

4. Ne očekujte uvek nešto zauzvrat

Ako pošaljete poruku i odmah očekujete odgovor, možda ćete sabotirati vezu jer ćete u svojoj glavi postaviti očekivanja da vam druga osoba odgovori na određeni način i u određeno vreme. Ako osobi, na primer, pošaljete poruku “stalno razmišljam o tebi”, nemojte odmah zamišljati kako vam odgovara isto, nego zamislite kako se smejulji dok čita vašu poruku. Odsutstvo odgovora ne znači nužno da druga osoba ne ceni ono što ste napisali.

5. Ne brzajte s odbacivanjem

Ako ste osobi poslali poruku u kojoj ste pokazali interesovanje da je opet vidite, ali ona vam ne odgovara ili se odgovor koji ste dobili ne podudara s onim što ste vi izrazili, ne srljajte prema najgorem scenariju. Zapamtite da ste tek na početku i da još ne poznajete stil komuniciranja te osobe – možda ona poruke ne voli ili ih ne koristi za prenošenje emocija.

Zaključno, mnogi na početku odnosa koriste poruke kako bi se bolje povezali, međutim, kada dopisivanje ne ide onako kako smo očekivali, često se dogodi pogrešno tumačenje poruka, što onemogućava razvoj veze. Zato na početku veze krenite s kratkim i jednostavnim porukama, a kada osobu upoznate i shvatite na koji način funkcioniše, pišite sve što vam srce zaželi.

zadovoljna.hr

loading...