Ljubitelji gorke kafe
Ljubitelji gorke kafe

Ljubitelji gorke kafe su uglavnom malo ludi: Da li dan počinje onda kada otvorimo oči, umijemo se i krenemo na posao ili onda kada popijemo svoju prvu jutarnju kafu? Verovatno je odgovor mnogo bliži ovoj drugoj tvrdnji. Međutim, vrsta kafe koju pijemo (bilo da je u pitanju prva jutarnja ili bilo koja druga u toku dana) govori o nama više nego što smo toga svesni.

 

Poslednje istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u magazinu Appetite, pokazuje mnoge šokantne činjenice o našem karakteru zasnovane samo na osnovu konzumiranja ovog toplog napitka.

reklame

Naime, oni koji vole svoju kafu jaku, bez mleka i šećera, ili uopšte bilo kakvih dodataka, skloniji su mentalnim oboljenjima i psihičkim poremećajima od onih koji vole da začine svoju kafu šećerom, mlekom ili umesto toga radije popiju instant kafu iz kesice koju istinski kafoholičari ne smatraju pravom kafom.

Ljubitelji gorke kafe
Ljubitelji gorke kafe

Međutim, prema istom istraživanju, nije u pitanju samo kafa nego i sama sklonost prema gorčim ukusima kada je u pitanju hrana. Oni koji vole gorke i opore ukuse obično su neljubazniji, oštriji i neprijateljski nastrojeni, dok one kod kojih preovladava nakolonost prema slatkastim ukusima možemo svrstati u red ljubaznih i prijatnih osoba.

Ako se na listi tvojih omiljenih pića i namirnica nalaze crna kafa, pivo, tonik, celer, rotkvice itd. onda je sasvim moguće da ima nečeg gorkog i u tvom karakteru. Ako, pak, radije odabereš da kupiš neku čokoladicu ili da se zasladiš tortom nemoj da to smatraš velikim prekršajem prema svojoj figuri. Ti samo moraš da nahraniš ono malo, slatko stvorenjce koje spava u tvom stomaku.

stylecaster.com / savrsena.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.