Organizator ubistva, vođa sekte Čarls Menson je bio Škorpija u podznaku Bik – česta kombinacija kod nasilnika ili kod žrtvi ( Robert Kenedi, ubijeni američki predsednički kandidat je bio ova kombinacija znaka i podznaka) i njegovi Mars i Neptun su u egzaktnoj konjukciji (delirijum, zločin pod dejstvom droge ili alkohola) su iznad njenog Meseca. Venera, planeta ljubavi i uživanja, vladalac njegovog horoskopa je u Škorpiji (često daje sklonost ka perverziji i sadizmu) u njenoj petoj astrološkoj kući dece, u napetom aspektu sa njenom Venerom u Vodoliji. U momentu ubistva njen Mesec, vladalac njenog horoskopa bio je u astrološkoj kući smrti a Saturn (crn muškarac) obrazovao je pakleni aspekt sa Plutonom (vladalac Škorpije – Menson) u njenoj astrološkoj kući ličnosti. Da su njen Mesec ili bar Uran ( vladalac njenog znaka Vodolije) bili ojačani dobrim aspektima možda bi mogla da izbegne užasnu smrt.

Upoznavanjem karaktera osobe preko kombinacije znaka i podznaka i pozicijom planeta koje su vladaoci horoskopa, može se pratiti, na osnovu trenutnih tranzita planeta sa kakvim će sve iskušenjima i izazovima ona biti suočena i na koji način će na njih reagovati.

reklame

Napoleon Bonaparta – primer “jakog” znaka i “jakog” podznaka

Pošto u astrologiji postoji podela i na tzv.muške i ženske tj. na pozitivne i negativne, zapravo na jake i slabe znake ( Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac i Vodolija – muški i Bik, Rak, Devica, Škorpija, Jarac i Ribe – ženski) uvek će biti harmoničnija ličnost ona koja ima preko znaka i podznaka zastupljen i jedan i drugi princip. Pri tom je uvek dobro i da je usklađen princip slaganja po elementima (slažu se vatreni sa vazdušnim, zemljani sa vodenim znacima) prema kome se uvek slažu znaci u istom elementu. Svaki od elemenata je simbol određenog temperamenta, i tako su vatreni kolerični, zemljani melanholični, vazdušni sangvinični a vodeni flegmatični.

Ljubav i slaganje za podznak
Ljubav i slaganje za podznak

Može se zamisliti kakva je u pitanju osoba koja ima npr. Sunce u Lavu a podznak u Škorpji, pa se nađu jedan muški i ženski princip, što je dobro, ali su u pitanju dva fiksna (svojeglava) znaka, sa mešavinom kolerično-flegmatičnog temperamenta. S njima nije lako izaći nakraj, utoliko pre, što je Sunce toj osobi obavezno u 10.astrološkoj kući karijere, pa je od nje bolje na vreme pobeći ako joj ne možete parirati. Primer ove kombinacije je bio Napoleon Bonaparta. Takođe previše zastupljenog hedonizma preko kararkteristika znakova i elemenata, kao što je slučaj kod osobe koja je Rak sa podznakom u Biku gde se element vode ( Rak) slaže sa elementom zemlje ( Bik) ali se radi o dva tvz. ženska znaka u kojima do najvećeg izražaja dolaze planete emocija i uživanja kao što su Mesec, Venera i Jupiter. Ovu osobu je malo teže pokrenuti na akciju, osim ako nema neku dobro postavljenu poziciju Marsa ili Urana koji je čine ambicioznom. Beskonačno je mnogo kombinacija znaka i podznaka iako ih je zvanično samo 144, naročito kada se uzmu u obzir svi elementi kao i pozicija planete vladaoca znaka u jednoj od 12 astroloških kuća i u jednom od 12 astroloških znakova.

Malo je poznato da svake godine osoba na tačno određen dan i sat kada se Sunce nađe na istom stepenu i istom minutu na kome se nalazilo u vreme rođenja ulazi u novu solarnu tj. životnu godinu. Pošto godina ima 365 dana a zodijački krug 360 stepeni, uvek se podznak za životnu godinu pomeri u neki drugi znak, a u onoj životnoj godini u kojoj se poklopi sa svojom natalnom pozicijom može se pretpostaviti da se radi o vrlo značajnoj životnoj godini.

Osoba koja je npr. u svom natalnom horoskopu kombinacija dva vodena znaka kao što su Ribe – Rak i pokazuje izvesnu dozu trpeljivosti, osećanjnosti a u životnoj godini tj. u solarnom horoskopu bude kombinacija Ribe – Ovan ili Ribe – Lav, može se pretovriti u pravi vatreni temperament, biti potpuno nepretpoznatljiva i sebi i okolini.

Ljubavno slaganje

Kada se govori o ljubavnom slaganju znakova uvek je dobro da se nađu dvoje koji imaju bar neki od elemenata koji je isti. Tako da ako je osoba npr.zemljani znak, kao što je Bik, a zaljubi se u Vodoliju, bilo bi dobro da je Vodolija u podznaku bar Devica ili Jarac, ili da ima neki od ova tri zemljana znaka naglašen npr. pozicijom Meseca, Venere ili Marsa u njima, jer su to planete koje najviše utiču na ljubavni život.

Postoji takođe nekoliko vrsti podznaka u zavisnosti od vrste horoskopa koji se analizira, jer osim „glavnog” tj.natalnog horoskopa, postoje dodate vrste horoskopa koje se posebno rade za kraće vremenske periode, pa tako svakog meseca možemo uraditi horoskop lunarnog povratka.Tu se zapravo radi o horoskopu kada se Mesec vrati na svoju natalnu poziciju, što se dešava svakih oko 28.5 dana. I tako mi iz meseca u mesec osećamo fluktuaciju raspoloženja, jednog meseca smo razdragani, puni ideja ili egzaltirani, srećni, a već sledećeg možemo biti malodušni ili povučeni u sebe. Najčešći razlog za to je između ostalog i povratak Meseca na svoju natalnu poziciju i formiranje horoskopa Mesečevog povratka. Taj horoskop pokazuje sve one finese u emocijama, reakcijama i našim očekivanjima, kojima vlada Mesec. Srećom, ponekada nagoveštava novu ljubav, pomirenje, velike dobitke na lutriji, dobro sklopljen posao, jer Mesec vlada našom intuicijom a ona nas vodi ne samo put tražeja srodne duše nego svega što nas može u potpunosti emotivno ispuniti. Kod izuetno povoljnih poklapanja natalnog horoskopa sa horoskopom Mesečevog povratka, treba započeti nov posao, zidanje kuće, preseljenje, planirati brak i sl.

astrozenit.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.