GREŠKE KOJE DEVOJKE PRAVE

Sećate li se filma „ kako izgubiti dečka za deset dana ” sa Kejt Hadson i Mejtuom Mekonahijem u glavnim ulogama? Mlada novinarka Endi Anderson piše za Kosmopoliten, dobije od urednice temu o tome šta žena treba da radi kako bi oterala muškarca od sebe.

Novinarka portala „New York Mag” pristala je da učini isto. Doduše, kada se dogovarala za tu temu bila je pijana. Dakle činila je sve ono što mi žene radimo nesvesno (ili svesno?) kada teramo muškarca od sebe.

Sudbina je slučajno nametnula da mlada Džulejn baš tada uplovi u novu romansu, a  „Žrtvu” je upoznala dok je bila na poslovnom putu. On je upravo dopustovao iz Njujorka, što je bilo idelano jer je ta veza već imala „rok upotrebe”, upravo tih desetak dana. Evo kako je izgledao njen dnevnik:

reklame

 

1. DAN – Zivkanje do besvesti

 

Prema radnji filma čija radnja mi je bila inspiracija za ovajd poduhvat, muškarci mrze kad ih žene previše zivkaju. Držeći se toga, telefon nisam ispuštala iz ruku. Pošto sam u hotelu imala loš signal, više sam slala (čitaj: bombradovala ga) poruke. Očekivala sam burniju reakciju, ali naprotiv, njemu je to bilo potpuno ok. Prihvatio je igru i odgovorio na svaku. Čak je bio i duhovit.

 

2. DAN – Neprijatne molbice

 

Miler Lajt (ime žrtve) OBOŽAVA fudbal. Kad god smo zajedno gledali utakmicu, on  je bio vidno uzbuđen (ne seksualno). Šta sam ja radila? Sve ono što bi svaka žena trebalo da ne radi. Davala mu „konstruktivne savete” o tome kako ne bi trebalo da se nervira i kako kladionica nikada nikoga nije obogatila. Na kraju bih ga čvrsto zagrlila i tepala mu. Iako mu se nadimak „pufansto bubulence” nije dopao, vremenom se i na to navikao. Pa, zar nije duša?

 

3. DAN – PIŠI „PROPALO”

U filmu Endi se plako ali sigurno useljava kod Bena. Donosi sve svoje plišane igračkice, rozikaste stvarčice, pižamu, stvari za higijenu, tampone…Kako nemam nijednu tipično žensku stvar, odlučila sam se da ga zatrpam ulošcima, ali…Ispostavilo se da ovo čeljade u svom kupatilu ima poseban ormarić za goste, gde se među ostalim stvarima nalaze i tamponi. Ko bi rekao?

 

4. DAN – MOJ IZBOR FILMA

 

Miler je rekao da je moj red da izaberem film,a ja sam to spremno dočekala i donela dva za koja sam znala da neće ostati ravnodušan „Planina Broukbek” i „Dobili ste poštu”. Ništa romantičnije od ljubavi dva gej tipa i urenebesne Meg Rajan. Ipak, on je nije zatvarao usta, prepričajući mi svje životne dogodovštine.

 

5. DAN – HRANA

 

Kako nisam mogla da glumim da sam žestoki vegan jer sam već pojela tonu slanine pred njim, morala sam da smislim nešto drugo. Naime ne znam jesam li već pomenula, ali Miler fantastično kuva, i verujem da je toga svesan. Kada mi je napravio sendvič (mislim da je to bio najbolji koji sam probala u životu) ostavila sam pola i rekla da ne mogu da ga pojedem do kraja. I, da. Mislim da je to bila najbizarnija stvar koju sam uradila u ime novinarstva.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...