KAKO DA SE NE ZALJUBITE?

Ako osećate da on nije Gospodin Pravi, potrudite se da se ne zaljubite u njega.

On je savršeno građen, privlače vas njegove rupice na obrazima, pa čak i zalisci i nešto veći nos, ali… Kako uvek ima neko “ali”, tako i za njega osećate da nije Gospodin Pravi. Hemija je jaka, varnice pršte, ali ste duboko u sebi svesni da ćete nadrljati ako razvijete neka dublja osećanja prema njemu. Završićete u krevetu, okruženi papirnim maramicama i praznim pakovanjima porodičnog sladoleda.

Ne brinite, postoje trikovi kojima možete da trenirate svoj um da prevlada nad srcem i osećanjima. Jednostavno se nećete zaljubiti u njega i stvari se neće iskomplikovati.

1. Nemojte se družiti sa njim

reklame

Ma koliko ovo delovalo logično i očigledno, malo je teže to sprovesti u praksu. Ljudima prija pažnja koju dobijaju od drugih i, kada neko laska njihovom egu, teško je izbeći druženje sa tom osobom. Poenta je da ćete se lakše ne zaljubiti u njega ako nije u vašoj okolini. To će ujedno smanjiti i količinu zajedničkih iskustava i osećanja. Ako ne želite da “padnete” na nekoga, nemojte ga činiti redovnim delom svog života. Takođe, ako baš morate da se srećete (prijatelj je vašeg prijatelja ili kolega ili već…), potrudite se da ne oblačite ništa što bi moglo da privuče njegovu pažnju.

2. Ograničite konverzaciju

Ako ne želite da se zaljubite u njega, najbolje bi bilo da se ponašate kao da on ni ne postoji. Ma koliko to zvučalo ekstremno – to je jedini potez koji će učiniti da sve manje razmišljate o njemu. Ukoliko morate da razgovarate, potrudite se da ograničite konverzaciju što je više moguće. Budite hladni i tupi, pokušajte da “sterilišete” energiju koja raste među vama, kako ne bi porasla i osećanja. I, ukoliko ga pratite na društvenim mrežama… Nemojte.

3. Razmislite o posledicama

Morate situciju da sagledate sa svih strana. Ako nekoga stavljate na pijedestal i ne razmišljate realno o tome kakav je neko, biće vam teže da priđete situaciji racionalno. Biće vam teško da se ne zaljubite ako od njega pravite sceva. Budimo iskreni, on neće ostvariti vaše snove, to možete samo vi. Samo sami sebe možete da usrećite, to neće učiniti niko drugi, čak ni Bred Pit. Razmislite o tome da li bi vas on tretirao kako treba i da li bi ta ljubav iskomplikovala vaš život.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.