Kako da saznaš da li te njegova mama voli?
Kako da saznaš da li te njegova mama voli?

Pronašli ste muškarca zbog kojeg vam klecaju kolena, a dani su tako lepi i ružičasti. Sve je idealno, ali vas muči bitno pitanje, šta njegova mama misli o vama?

Leptirići u stomaku, savršeni trenuci i planovi za budućnost. Međutim, kao na nekom filmu, stvari se odvijaju neverovatnom brzinom. Upoznali ste njegovu porodicu, prelistali dečije albume i već obavili sve neizbežne razgovore i sve je idealno , ali vas muči šta njegova mama misli o vama?

U svetu devojaka postoji legenda o strašnoj aždaji zvanoj svekrva ili njegova mama. Bitan savet! Ukoliko želite da vaša veza uspe, odmah zaboravite na ovaj stereotip.

Iako mnoge žene tvrde da su svi oni mamini sinovi i da će uvek biti vezani za njenu suknju, setite se da su baš one zaslužne za te divne muškarce koje imate pored sebe. Ako vas poštuju, cene i uvažavaju, znajte da je po mnogim psiholozima to plod njihovog odnosa sa majkom. Istina je da postoje i one koje ne mogu podneti da neka druga osoba ženskog roda priđe njenom sinu, da će probati do minimum tridesete da ga drže u porodičnom gnezdu i ispunjavati mu sve želje jer je on taj mamin mezimac. E, onda vam jedino ostaje da molite Boga da se za takvog niste zakačile. U tekstu dalje čitajte: niste!

reklame

Verovale ili ne, mnoge devojke se za svaki sastanak sa njegovim roditeljima doslovno pripremaju prelistavajući članke pa čak i stručnu literaturu, stavljajući akcenat na razgovor sa njegovom mamom jer je u ovom slučaju tata uvek bolji policajac. Ali pre nego što počnete sa smišljanjem šta prikladno da kažete ili obučete, zapitajte se da li zaista želite da vas vide kao takvu ili kao prirodnu, opuštenu devojku kakva se svidela njihovom sinu. Setite se da je i njegova mama jedna obična žena koja za svoje dete želi najbolje, a bolje od vas ne može, zar ne?

Kako da saznaš da li te njegova mama voli?
Kako da saznaš da li te njegova mama voli?

Ne znam da li verujete u onu čuvenu mamin sin – tatina ćerka, ali definitivno je da tu ima nečega. Ćerke su mnogo puta dokazano osećajnije i privrženije roditeljima, a muškarac prosto nekako odleprša. Zbog toga, psiholozi tvrde da nijednoj majci muškog deteta nije lako da se pomiri sa činjenicom da će njeno dete koje je doskoro ljuljkala na neki način preuzeti druga ženska osoba. Pokušajte da se stavite u njen položaj jer je velika verovatnoća da ćete u tom istom sutra biti baš vi.

Ukoliko i posle mnogo zajedničkih večera i porodičnih okupljanja ne možete da zaključite da li ste joj zaista dragi, imamo savet. Pojednostavite stvari. Uvek ste pozvani na rođendane, čestita vam godišnjicu i sve bitne datume, voli da vas vidi i redovno pošalje omiljeni kolač? Ako je odgovor potvrdan na barem dve stvari, nije nam jasno zbog čega brinete. Ne samo da joj se dopadate, već vam to i otvoreno pokazuje. Možda ne vidite znakove pored puta, ali izgleda da ste već osvojili njeno „tvrdo“ srce. Isto tako, sasvim je u redu da svojoj potencijalnoj svekrvi ponekad poželite lep dan, pitate je za savet ili pohvalite neki odličan recept.

Time ćete joj dati do znanja da vam je stalo do njenog mišljenja i njenih osećanja. Sigurno da će joj prijati da zna da je i ona bitna osoba koju poštujete i cenite i da vaša ključna namera nije da je odvojite od njenog sina. Kafa, krofne ili omiljeni slatkiš sa njegovim roditeljima nije štreberski i nimalo loš potez, koji može pomoći da im neizlečivo prirastete za srce. Ako ste ikada pomislile da tu ima negativne tenzije, budite sigurne da će je mali znaci pažnje zauvek oterati.

Najbitniji savet na koji nikada, ali baš nikada ne treba da zaboravite jeste da budete svesne sebe. Vi ste divne baš takve kakve jeste, sa svim vrlinama i manama koje prvenstveno treba da prihvati vaš muškarac, a ne njegovi roditelji. Ali čak i ako se osećate nesigurno, nikako ne postavljajte pitanje „a da li vi mene volite“? Vratite se u realnost i shvatite da vas dve niste ispale iz filma „Za sve je kriva svekrva“, iako vam možda tako deluje.

A sada dolazimo do dela gde pažljivo čitate, klimate glavom i upijate! Vi niste paranoična devojka koja je umislila i već se požalila dečku kako vas je njegova mama ljutito pogledala, odmerila ili čak nedopustivo prokomentarisala nekoliko kilograma viška. Setite se prvog saveta – preskočite sva glupa uverenja i shvatite da dobar odnos između vas dve nije samo romantična bajka. Ali ako se u nekom trenutku ne osetite prijatno, probajte da joj na fin način to stavite do znanja. Preduslov za svaki kvalitetan odnos je poštovanje, koje mora biti uzajamno.

Vi jeste dobra devojka koja voli njenog sina, ali čak i za njegovu mamu postoje granice koje se moraju poštovati. Druga opcija, možda čak i sigurnija, jeste da razgovarate sa svojim dragim i objasnite šta vam smeta. On će sigurno naći pravi i bolji način da to reši. Vaša ne/ljubav sa njegovim roditeljima nije od presudnog značaja za vezu, ali je sigurno da će se on bolje osećati ukoliko uspostavite skladan odnos. A da se ne lažemo, i vi. Možda vam njegova mama već čuva leđa, a vi samo treba da se opustite i naprosto uživate. U slučaju da odlučite da stvar preuzmete u svoje ruke, podsetite sebe da lepa reč i gvozdena vrata otvara. A sigurni smo da vrata njegove mame još nisu zarđala!

Cosmopolitan

loading...