Kako baciti ljubavne čini
Kako baciti ljubavne čini

Kako baciti ljubavne čini: U svim vremenskim epohama ljubavna magija je izazivala najveći interes među običnim smrtnicima. Iako, po svojim učincima, spada u crnu magiju, njome su se u prošlosti bavili mnogi čarobnjaci, čak i oni koji su se za života zakleli da će umreti na Božijem putu.

 

Iako lično nisam temeljitije istraživao ljubavnu magiju, zavirujući u različite izvore tajnih učenja, pogotovo one najstarije, istočnjačke, nailazio sam na zanimljive priče, koje me nisu ostavljale ravnodušnim.

reklame

Posebno su me zanimali dometi do kojih je u svojim istraživanjima prastarih magijskih veština došao neumorni Idriz Sah, ugledni istraživac koji je ovoj oblasti, čini mi se, podario istinsko dostojanstvo. U svojoj knjizi “Orijentalna magija”, toj temi je posvetio jedno kraće poglavlje u kome je obradio svoja saznanja o indijskoj “strikarmani” magiji. Reč je o takozvanoj “polnoj magiji”, koja obuhvata sve poznate oblike veza između muškarca i žene.

Kako baciti ljubavne čini
Kako baciti ljubavne čini

Muškarci odlaz kod tvorca ljubavnih čini da bi pridobili srce žene za kojom čeznu; devojke koje priželjkuju ljubav nekog muškarca naručuju hamajlije za tu svrhu; žene čiji je brak ugrožen tajno se obraćaju tvorcima ljubavnih čini kako bi ljubav vratile u svoj dom; preljubnici traže ljubavnu formulu koja bi im obzbedila ljubavni sklad u tajnoj vezi…

Stotine (raz)očaranih, zaljubljenih, poniženih, ushićenih, odbačenih…, od pamtiveka traga za činima kojima će dostignuti nedostižne ciljeve. Evo, kako to, prema kazivanjima Idriz Saha rade u Indiji.

Obred za buđenje ljubavi kod žene

Ova se bajalica ponavlja noću što je moguće više puta u vremenskom periodu kada mladi Mesec iz dana u dan postaje sve puniji. Veruje se da je gotovo uvek djelotvorna:

“Svemoćnom strelom ljubavi probadam Tvoje srce o, ženo!

Ljubav koja nelagodu stvara, koja će te preplaviti, ljubav prema meni!

Ta strela koja leti istinski i pravo, u Tebi će rasplamsati želju.

Njen vrh je od moje ljubavi, a njen džilit moja je odlučnost da te posedujem!

Eto, srce je Tvoje probodeno. Strela je pogodila cilj.

Ovim sam veštinama savladao Tvoju neodlučnost, Ti si se promenila! Dođi k meni pokorna, bez ponosa, kao što sam i ja bez njega, kao što sam i ja pun žudnje! Tvoja će majka biti nemoćna da spreči Tvoj dolazak, a ni otac Tvoj neće moći da spreči! Ti si sva u mojoj vlasti.

Kako baciti ljubavne čini
Kako baciti ljubavne čini

O, Mitra, o, Varuna, lišite je snage volje! Ja, samo ja, imam vlast nad srcem i umom moje voljene!…”

Ovu magičnu bajalicu obavezno prati izrada i mahanje strelom koja je fizički pandan imaginarne ljubavne strele. Kao i s drugim činima ove vrste, obred može da izvodi ljubavnik, ali i opsenar, to jest spravljač ljubavnih čini.

Čini za buđenje ljubavi kod muškarca

U svetu postoji veoma veliki broj ovakvih čini. U principu, one slede obrazac sličan onome koji koriste devojke i žene. Izgleda da je glavna razlika u činjenici da se moraju ponoviti sedam puta, a ženama se uvek, preporučuje da svoje magijske aktivnosti nikada ne poveravaju drugim ženama.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.