Kad ti partner svakodnevnicu pretvori u pakao: 5 znakova da si u vezi sa patološki ljubomornom osobom
Kad ti partner svakodnevnicu pretvori u pakao: 5 znakova da si u vezi sa patološki ljubomornom osobom

Nije dobro ako je nema bar malo, ali ako je ima mnogo, još je gore. A, najgore je kada je ima previše! Govorimo o ljubomori, osećanju koje u razumnoj dozi može da bude potvrda da smo voljeni i da je partneru stalo do nas. Ali ako se razbukti, pa počne da nam remeti život, nije nam potrebna. Ona, a to znači ni partner koji je emituje. Jer ne želimo da nam bilo ko, pod izgovorom da se tako dokazuje ljubav, svakodnevicu pretvara u pakao.

Kako da znate da ste u vezi u kojoj postoji patološka ljubomora?

* Osećate da vam je ograničena sloboda, jer partner želi da stalno budete zajedno, pojavljuje se u kafiću u koji ste izašli sa drugaricama, insistira da vas čeka posle posla, organizuje vam svaki minut slobodnog vremena…

reklame

* Poverenje nije jako s njegove strane, pa stalno traži dokaze da je prevaren. Uzima vam telefon, traži da mu pokažete poruke drugih ljudi, zove vaše prijatelje da proveri gde ste…

* Osećate se beznadežno, jer ne možete da mu objasnite da to što vam je potrebno vreme za sebe, ne znači da ga ne volite i da ga varate.

* Govori vam da ste neprimereno obučeni za posao, ako vam je suknja samo malo uža i u svakog kolegu upire prstom kao u potencijalnog suparnika.

* Kada ste negde bez njega, zove vas da vam kaže da se razboleo, da je usamljen ili da ima neki veliki problem.

novosti.rs

loading...