Kad ljubav nije dovoljna: Ako vam se u vezi dešava ovih 6 stvari, raskid je sasvim izvestan
Foto: freepik.es

Kada nešto nije kako treba u vezi, logično je da se zapitate da li treba da raskinete. Ali, ako ste i dalje zaljubljeni u svog partnera, onda je ovo pitanje veoma zbunjujuće.

Možete li istovremeno da volite nekoga i da razmišljate o raskidu? Svakako. Bez obzira na to koliko volite nekoga i koliko je ta osoba divna, možda jednostavno nije prava za vas.

Brojni su razlozi za to, a evo šta to može da “presudi” vezi, čak i ako među vama i dalje postoji ljubav, piše Mondo.

Nema više “hemije”

reklame

Kada među vama nema “hemije”, to znači da vas partner više ne privlači onako kako biste želeli. Ili možda više ne možete da postignete nivo intimnosti koji želite.

Ako među vama više nema takvih osećanja, možda treba da razmislite o raskidu. Svako zaslužuje pored sebe osobu sa kojom će pored ljubavi, osećati i “hemiju”.

Partner ignoriše vaš sistem vrednosti

Ako partner ignoriše vaš sistem vrednosti i vi to stalno morate da potiskujete, ne možete da budete srećni.

Drugim rečima, ukoliko ostanak u vezi podrazumeva da treba da zanemarujete svoje potrebe, vreme je da napravite neku promenu. Možda treba više da cenite sebe i svoje ciljeve, potrebe, sistem vrednosti. Možda treba da razmislite i o raskidu.

Neko partnerovo ponašanje ne možete dugoročno da tolerišete

Možda je partner neverovatan kada se trudi oko vas, ali je ponekad vreme provedeno sa njim/njom kao košmar. I nikad ne znate kakvo ponašanje da očekujete, tj. koja će se od te dve strane ličnosti pojaviti. Uz to, iscrpljeni ste od pokušaja da ga/je podržavate i da budete puni razumevanja, dok istovremeno pokušavate da zaštitite sebe od partnerovih loših navika.

DOBRO ZAKLJUČAJ VRATA POSLE PRAZNIKA: Muževi najviše varaju ovim danima, a evo i zašto
Kad ljubav nije dovoljna: Ako vam se u vezi dešava ovih 6 stvari, raskid je sasvim izvestan

Na primer, dok vi volite da sve bude uredno i složeno u kući/stanu, vaš partner nema naviku da stvari vraća na svoje mesto. Takve navike možete da tolerišete kraće vreme, ali kako vreme odmiče, sve više će vas nervirati. Zato razmislite da li partnerove navike koje vas nerviraju možete da tolerišete dugoročno ili je bolje da raskinete na vreme.

Ne osećate da ste partneru prioritet

Zaslužujete da se osećate kao osoba koja je posebna za svog partnera. A ako se ne osećate tako, ako vi i veza niste prioritet partneru, vreme je da postavite sebi neka pitanja.

Da li ste srećni i prihvatate to što partneru nikada niste na prvom mestu? Koliko dugo možete da izdržite da budete na pri dnu njegove “liste” po važnosti?

loading...