Jedi ceo kolač, ne zadovoljavaj se mrvicama: 3 glavna razloga protiv veze sa oženjenim muškarcem

Ljubavnica si oženjenog muškarca i nisi srećna sa trenutnom situacijom? Stručnjaci objašnjavaju zašto bi trebalo da prekineš aferu

Sve je počelo lepo i krasno: privlačnost (seksualna) je bila obostrana, pa je činjenica da je on u vezi na trenutak bila zaboravljena? Afera brzo započne i često ih nije jednostavno „održavati“. Naravno, problem je kad je jedan učesnik u vezi, a druga, „slobodna“ osoba, počinje da se oseća zapostavljenom. Možda se pojave i neka snažnija osećanja – koja nisu planirana u početku – pa ne prestaje nada da će se možda ipak odlučiti za tebe? Međutim, stručnjaci navode tri razloga zašto bi trebalo odmah prekinuti ljubavnu aferu s oženjenim.

Trošiš svoje dragoceno vreme

Moraš biti svesna sledećeg: tvoje je vreme neprocenjivo! Vreme koje ćeš provesti u nesrćtnoj vezi niko ti više nikada neće vratiti. Stoga imaj na umu sledeće činjenice: vrlo je mala verovatnoća da će muškarac sa kojim imaš aferu ostaviti svoju partnerku ako to nije uradioio u prvih 4-6 meseci. Statistički gledano, jedan od deset muškaraca napusti svoju voljenu.

reklame

„Ali, toliko ga volim“, možda ćeš sada pomisliti. I to je možda i istina. Često imamo osećaj da volimo nekoga samo zato jer ne možemo da „imamo“ tu osobu. Možeš da budeš sigurna da tamo napolju ima toliko sjajnih solo muškaraca. Radije iskoristi svoje vreme da se rešiš afere, a zatim uloži vreme u sebe i svoja interesovanja i otvori se za nova iskustva i poznanstva.

Dobićeš mrvice umesto celog kolača

Zar ne bi bilo lepo biti br. 1 za nekog muškarca? Sigurno si zaslužila nešto bolje od toga da budeš br. 2. Možda ljubavna afera ima nekih lepih strana, ali najčešće je povezana s neprijatnim osećanjima pa može da ti skrši samopouzdanje. Kao ljubavnica, dobićeš mrvice – nikad ceo kolač. Zašto ne bi imala ceo kolač?

Češće ti je loše nego dobro

Možda je u početku afere sve jako napeto i uzbudljivo. Ali nakon nekog vremena se i tamo ušulna svakodnevica i „normalnost“. Kad prestane „ružičasto“ razdoblje u aferi, nastanu neka druga osećanja – na primer, strah od gubitka partnera. Međutim, to nije dovoljno za nastavak – jer neizvesnost, sakrivanje i nesigurnost neće prestati. Stoga treba svesno sagledati osećanja. Ako preovladavaju negativna osećanja i ako se češće osećaš loše nego dobro, onda aferu treba odmah prekinuti. I tu se zatvara krug: niko ti neće vratiti uzaludno potrošeno vreme.

miss7.24sata.hr

loading...