Pravila oblačenja
Pravila oblačenja

Pravila oblačenja koja će vas podmladiti: Najveću grešku čine ljudi koji se oblače onako kako su videli na lutki u izlogu.

Prvo, niko nema identične proporcije. Drugo, jedan komad odeće može da stoji drugačije ako ga iskombinujete na nov način.

Dovoljno je da pratite ovih nekoliko pravila oblačenja da biste ostavili utisak da znate šta radite i istog trenutka ćete izgledati privlačnije:

reklame

1. Tačne proporcije

Vizuelno podelite telo na tri jednaka dela. Bluza ili košulja ne bi trebalo da pokrivaju više od jedne trećine. Ostale dve trećine bi trebalo da pokrivaju farmerke ili suknja.

2. Nošenje široke odeće

Široka odeća je moderna, ali samo ako siluetu naglasite kaišem oko struka ili ako prednji deo košulje uvučete u pantalone.

NE PROPUSTITE: Ostanite ribetine i posle četrdesete: Trikovi da budeš mlada i kad imaš malo više godina

3. Dužina rukava

Rukavi na sakou ili kaputu trebalo bi da se završavaju do zgloba šake, a razlika između rukava sakoa i košulje trebalo bi da bude oko 1,5-2 centimetra.

Pravila oblačenja
Pravila oblačenja

4. Kratke čizme

Nošenje kratkih čizama na golu nogu, vizuelno skraćuje dužinu vaših nogu. Bolje je da ih nosite uz pantalone ili duge suknje i dovoljno je da se vidi samo 2.3 centimetra gole kože oko gležnja.

5. Džepna maramica

Za muškarce koji se dvoume koju boju da izaberu za džepnu maramicu – izaberite belu. Bela maramica je univerzalna. Kravata ne mora uvek da odgovara boji maramice.

6. Nakit oko lica

Glavno pravilo je ad se ne preteruje. Ne bi trebalo da imate više od tri aksesoara na sebi.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...