volim te

1. Preuzmite odgovornost za svoja osećanja

Ako verujete da od vašeg partnera zavisi hoćete li biti srećni, zadovoljni i koliko ćete vredeti, pravite veliku grešku.

Živite svoj život, koji je samo vaš i samostalno se “borite” da budete srećni i da ne zavisite ni o kome. Ako se posvađate s njim, ne kažnjavajte ga ćutanjom i ignorisanjem. Recite mu sve što mislite, ma koliko to bolno bilo. Nipošto ga ne kažnjavajte tako što ćete kazniti sebe.

reklame

Prevara, padanje u depresiju i okretanje alkoholu (i drugim porocima) samo će kazniti vas. Naučite da se izborite sa svim situacijama koje vam život donese, a da biste bili dovoljno jaki za to, prvo morate naučiti da volite sebe.

Kako muškarac pokazuje ljubav

2. Svakodnevno mu pokažite koliko vam je stalo

Pokazujete li mu svakodnevno koliko ga volite? A on vama? Jeste li uvek tu jedno za drugo, bez obzira na sve?

Veza se temelji na ljubavi, nežnosti i saosećanju, ali partneri, posebno oni koji su u dugim vezama, ponekad jednostavno zaborave na to. Budite iskreni: koliko često mu pokazujete da vam je stalo, a koliko ga krivite za stvari za koje možda i nije kriv? Ako ste kritični prema partneru, postoji velika mogućnost da ste i samokritični.

Opustite se, zavirite u svoje srce i dopustite da veza bude baš onakva kakvu je i zaslužujete.

3. Naučite da ga volite, a ne da ga kontrolišete

U vezama partneri najčešće imaju dva cilja: da nauče da vole sebe i druge ili da kontrolišu druge, steknu ljubav i izbegnu bol.

Ako odaberete da učite ovo prvo, spasićete vezu.

Međutim, ako odaberete kontrolu, budite spremni da ćete ostati sami.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.