Pre ili kasnije moraćete se odreći nade u lepšu prošlost.

Voleti znači aktivno voditi brigu o životu i razvoju drugog bića.

reklame

Strah od smrti majka je svih religija, koje svaka na svoj način pokušavaju da ublaže agoniju naše konačnosti.

Živi dok si živ! Smrt gubi na svojoj strahoti onda kada čovek iskusi potpuno svoj život. Onaj ko u pravo vreme ne živi, ne može u pravo vreme ni umreti.

Ne dozvoli da život živi tebe. U suprotnom ćeš dočekati četrdesetu osećajući kao da nikad nisi živeo. Živi sad tako da se sa pedeset godina nećeš osvrćati ka svojim četrdesetim sa žaljenjem.

Vaše potrebe su malobrojne i lako ih je zadovoljiti… Ne komplikujte svoj život sa trivijalnim ciljevima kao što je bogatstvo i slava. Slava se sastoji od mišljenja drugih i zahteva da živimo po njihovim željama. Da bismo postigli i održali slavu moramo voleti ono što drugi vole i prezreti ono što oni preziru… Što više stičemo, više žudimo i veći je ponor naše tuge kada nam žudnja nije zadovoljena. Ako tražiš sreću, ne traći svoj život boreći se za ono što ti zaista nije potrebno.

devojka

Ljubav nije samo iskra strasti između dvoje ljudi. Postoji beskrajna razlika između zaljubljivanja i ljubavi. Ljubav je način postojanja, model življenja u poveznosti, a ne čin ograničen samo na jednu osobu.

Da li misliš da cvet cveta da bi bio viđen? On cveta zbog samog sebe, a ne zbog drugih.

Da bi se neko istinski povezao sa nekim drugim, prvo se mora povezati sam sa sobom. Ako nismo u stanju da prigrlimo sopstvenu usamljenost, samo ćemo to drugo biće koristiti kao štit od izolovanosti.

Brak ne sme biti zatvor, već bašta u kojoj se nešto plemenito uzgaja.

Lakše je slušati naređenja, nego komandovati samim sobom.

Dom nije mesto – to je stanje svesti.

besnopile.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.