I muškarci vole dopisivanje: Pošalji mu ovakvu poruku ako želiš da te pozove da se opet vidite, garantovano pali

Kako biste povećali šanse da vas uskoro pozove na drugi sastanak, prvi završite jednom dobrom, pa lošom i onda opet dobrom vešću, savetuje autorka

U vremenima kad tehnologija nije bila dostupna, nismo mogli da se čujemo sa nekim kad god nam to padne na pamet, priseća se Džes Meken, autorka knjige “Was It Something I Said?: The Answer To All Your Dating Dillemas”.

– Niko se nije zvao kasno uveče jer se to smatralo nepristojnim. Ali zato je ključan deo u izgradnji veze bilo iščekivanje kad ćemo se čuti ili videti. Danas je mnogo drugačije. Ako propustite poziv, druga strana zna da ćete joj se kad-tad povratno javiti i čar iščekivanja poziva se izgubio. Mobilni telefoni su postali naši najveći neprijatelji. Stalna mogućnost slanja i primanja poruka oduzela nam je privilegiju da se pravimo “nedostupnima”, a bez odgovora na poruku smatrate se nezainteresovanima, pa i nepristojnima – kaže autorka.

reklame

Savetuje da nakon prvog sastanka žene pričekaju da se muškarac javi prvi. U slučaju da on insistira da se vi javite njemu, javite se nakon dva do tri dana.

Kad šaljete poruke, neka budu kratke i jednostavne. Muškarci više vole dopisivanje jer se i oni boje odbijanja uživo – kaže autorka. A kad uživate na sastanku, nemojte ga razvlačiti. Završite ga kako biste imali veće šanse da ga uskoro i ponovite. Koristite metodu “prvo reci dobru vest, zatim lošu pa dobru”. Na prime, naglasite da ste se odlično proveli pa dodajte kako je hrana bila skoro dobra kao i društvo. Nasmešite se pa kažite da je kasno i da morate ići. Na kraju recite da niste znali da je toliko zabavan, pametan ili odaberite neku drugu osobinu koja vam se sviđa – predlaže autorka.

24sata.hr

loading...