spiritualni horoskop za lava

Nakon borbenog, dinamičnog, takmičarski nastrojenog, vojničko strogog Ovna, Merkur je ušetao u znak Bika. Ovde mu se nigde ne žuri, nema strogoće, ovnovskog reda, rada, znojenja, prepuštamo se uživanju svim čulima. Svakodnevica je ležernija, opuštenija, nema trke, sve obavljamo laganije, katkad plešući, pevajući, nasmejani, razmišljajući o zadovoljstvu; na primer, pre odlaska na masažu svraćamo u poslastičarnicu kako bismo se zasladili, obična kafa pretvara se u superukusan ručak, a možda i u romansu.

 

 

reklame

Bik je uvek ljubav, pa s Merkurom imamo sliku ljubavnih razgovora, putenih poruka. Komunikacija je blaga, nežna, obazriva, strpljiva. Tu su i nežni dodiri i poljupci, izjave ljubavi, namigivanja, slanje srca… Smišljamo ljubavne dosetke, pratimo znakove koji bi nas mogli dovesti do ljubavi ili bilo kojeg užitka. Ovo je doslovno znak ljubavi jer Merkur je znak, oznaka, putokaz.

Korisno i prijatno

Gledaju se ljubavni filmovi ili se pišu pesme, listaju se modni časopisi, naručuju parfemi, torbice, šminka… Obilaze se galerije, umetnički paviljoni, koncerti, gastrosajmovi, hortikulturni događaji. U ruke se uzima i kuvar pa se prelistavaju recepti, neko baš sada uči da kuva ili su ovo i mali kuvarski trikovi/ dosetke. Ovo je sav kuhinjski pribor, ovo je link na kulinarsku stranicu, ali i prečica do bloga s ljubavnom poezijom ili fotografijama.

Naravno da neko lista i knjigu iz ekonomije, trgovine, poljoprivrede, dizajna, muzičke i ostalih umetnosti. Sada učimo o onome što nam služi praktično, ali u svrhu zadovoljstva. Um je usmeren na materiju, na novac. Korisno i prijatno, to je Merkur u Biku. Računi se zbrajaju, prave se transakcije, kombinuje se na veliko. Razmišlja se na koji način se domoći novca, ali bez puno muke i znoja.

Kako je Merkur brza, okretna i dosetljiva planeta, u Biku će zasigurno naći put do materije koja će služiti hedonizmu i lakoći života. Bik je ljubav, što znači davanje i primanje, pa u ovom razdoblju darujemo sebi, ali i drugima, samim tim mamimo osmeh i radost na lica. Dakle, ovo je razmena radosti, zadovoljstva, ljubavi, umetnosti.

horoskop

Put do novca

Merkur su sve praktične stvari, pa je ovo slika raznih napravica, a najbitnije je da služe za uživanje. Budući da će Merkur od 10. do 22. aprila i u poslednjoj  nedelji maja (retrogradnost), napravti dobar aspekt s Jupiterom, onda sve te stvarčice mogu biti i malo skuplje.

To je, u svakom slučaju, slika većeg novca, pa sve ovisi o natalnoj karti kako će se ona materijalizovati; neko će uložiti veliki novac, kupiti kakvu umetninu, drugima će se uloženo baš sada vratiti ili će dobro prodati nekretninu, treći dobijaju povišicu/nagradu, neko osvaja pozamašni iznos na kvizu znanja, nekome na račun leže povrat poreza, nekome rođak iz inosranstva šalje novac ili ček – može mu biti!

Za one koji su petljali, muljali i varali na bilo koji način ovo može biti i vreme kazne u bilo kojem smislu, a najviše, naravno, novčanom.

postati bogat
Image courtesy of Pixomar at FreeDigitalPhotos.net

Ovo su i putovanja, ako su turistička onda su skuplja, luksuznija, ovo je i slika bankovnog ugovora, ali i onog poslovnog kojeg prati i povišica, ovo je poskupljenje životnih namirnica, kao i odeće, raznih modnih dodataka, slika svih omiljenih ženskih stvari koje se naručuju iz inosranstva. Ovo je slika i novog automobila, bicikla, motora ili glisera. A zašto ne i novi mobilni ili kakva dobra zamena, isto je i s kompjuterima.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.