LAV – VAGA

 

reklame

Ovaj spoj je karakterističan po tome što ih vezuje duboko prijateljstvo na koje ni jedno ni drugo ne zaboravljaju čak ni u momentima kada očima ne mogu da se vide. Lav je veliki osvajač koji smatra da ne postoji osoba koja ne može da podlegne njegovom šarmu, ali kad naiđe na Vagu shvatiće da mora da promeni pristup.

Zato će se prema njoj ophoditi pre svega zaštitnički i prijateljski. Biće mu potrebno više vremena ali će uspeti da osvoji Vagino srce i smatraće da je tu kraj, a zapravo najznanimljivije tek tad počinje. Pošto je on eksplozivne prirode i vrlo često samovoljan pa smatra da mu je sve dozvoljeno, Vaga će se često naći u ulozi njegovog glasa razuma i savetodavca da zastane i duboko udahne. Iako je Vaga smirenija, i ona će imati svoje epizode u kojima ne može da se izbori sa Lavovim temperamentom.

Kada on oseti da mu Vaga nije stopostotno posvećena i da postoji mogućnost da je izgubi, pokušaće da je pridobije skupocenim poklonima ili izuzetno dobro osmišljenim iznenađenjima. Vaga nije imuna na luksuz koji joj Lav nudi, a njemu je neophodan, ali to njoj nije dovoljan razlog da pređe preko njegove prenaglašene teatralnosti koja je više iritira nego što je zabavlja. Iako im ciljevi u životu nisu identični, oni se drže zajedno ali u njihovom odnosu počinje prilično da škripi kada Lav primeti prenaglašeno flertovanje Vage sa drugima, ma koliko ono bezazleno bilo. Takođe, ako se ne oseti dovoljno voljenim i potrebnim njemu ne treba puno da nađe osobu koja će ga posmatrati sa divljenjem. Svađe između Lava i Vage su više nego žustre i eksplozivne.

Zaljubljene duše horoskopa: Škorpija bukvalno luda, Rak voli slatke porukice, Ribe brzo odlepe

Koliko god se činilo da Vaga ” usta ima, a jezik nema”, ona se u ovakvim situacijama prikazuje Lavu u potpuno drugačijem svetlu. Zato je tokom njihovih rasprava ona glavni govornik dok on, začudo, više sluša nego što iznosi kontraargumente. On će pre da se pokupi i ode jer Vaga od njega zahteva da smanji doživljaj sa posesivnošću i netolerancijom nego što će ostati da isteraju sve na čistac. Na taj način joj ostavlja vreme da razmisli o svemu, ali i teši sebe da na njihovu priču definitivno nije stavljena tačka. Ta međufaza u njihovom odnosu nikad nije kratkog daha pa oboje pokušavaju da se naviknu na život bez onog drugog. Čak im i ne ide loše, ali uvek ima ono nešto što ih podseti i vrati u vreme kad je između njih bilo sve skladno.

Uglavnom je Lav taj koji inicira pokušaj da se sve ”ispegla” i pokajnički obećava sumnjičavoj Vagi da će se promeniti i da će ubuduće sve biti savršeno. Vaga ga, naravno, toliko dobro poznaje pa ne poveruje u svaku reč ali pristaje da se njihova priča nastavi. To ne znači da u njihovom odnosu neće više biti turbulencija, ali su previše vezani jedno za drugo da bi uopšte mogli da zamisle da trajno ostanu bez svoje druge polovine.

 

par

 

Maja Čanović/besnopile.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.