DEVICA – RIBE 

Pragmatična Devica, kao svaki zemljani znak, čvrsto stoji sa obe noge na tlu po kojem hoda hipersenzibilna Riba. Ona u njemu vidi zaštitinika koji će joj pružiti utočište od svih loših stvari i problema u njenom životu, a on u njoj vidi priliku da izvaja idealnu osobu iz svoje vizije. Ona ga svojom ranjivošću dodatno stimuliše da se oseti izuzetno bitnim, što neverovatno hrani Devičinu sujetu. Njoj se čini da ne postoji jača osoba od nje same kada mu Riba u punom sjaju pokaže svoju nežnu prirodu.

Vremenom kao da se uloge menjaju, naoko preplašena i nesnađena Riba postaje pravi igrač koji diktira uslove Devici. Pošto se ona ne snalazi kada nije u paru, čini sve što je u njenoj moći da zadrži Ribu kraj sebe iako se često pita čemu sve to kad se iz aviona vidi da taj odnos ne funkcioniše.

reklame

U toj disfunkcionalnoj koegzistenciji oni mogu da izdrže dosta dugo, ali samo zato što se u njihovim životima pojavljuju treće osobe koje im pružaju ono što im nedostaje u bazičnoj vezi.raskid

 

Ponekad baš taj ”spoljni faktor” čini da oboje misle da su krizu prevazišli i da će pored svih nesuglasica i različitosti ostati zajedno. Devica smatra da je dovoljno mudra da može da prozre svaki Ribin korak i plan, međutim … Ona ostaje zapanjena potpunim obrtom kada Riba reši da izađe iz tog nezdravog odnosa bukvalno bez pozdrava. Devici nije srce polomljeno zbog toga što je Riba rešila da pljune na sve što su zajedno stvarali i imali već je ubija u pojam kako je mogla da joj tako hladno okrene leđa, zabivši mu nož u ono što je njoj najdragocenije- Devičin ego.

Karma nije uvek kučka: Ako si BAKSUZ U LJUBAVI, uradi ove 3 stvari i SREĆA ĆE TI SE KONAČNO OSMEHNUTI

Posle ovakvog razvoja situacije njihov odnos ne može da bude čak ni prividno u redu, jer je Devica ispunjena jedom dok Riba uživa u potpuno novoj etapi svog života i prilično je ne zanima kako se druga strana oseća.

Maja Čanović/besnopile.rs
ilustracija za kaver: Detalj sa slike “Romeo i Julija” Ford Madox Brown -a (izvor: Wikipedia)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.