aplikacija
aplikacija

Uklonjeno je mnogo aplikacija: Neke od ovih aplikacija su bile nuđene i kao softver za roditeljsku kontrolu, dok je u njihovom opisu stajalo da korisnicima omogućava “da na oku drže prevarante/cheatere”.

U današnje vreme veoma je lako pronaći nečije informacije onlajn. Korisnici na društvenim mrežama su specifično voljni da dele svoje informacije i lični život sa potpunim strancima na internetu. Ovo je naravno dovelo i do problema, gde je sada moguće špijunirati i pratiti druge ljude iz udobnosti svog doma.

Ipak, Gugl želi da smanji ove aktivnosti, a u tu svrhu kompanija je uklonila veći broj aplikacija sa Google Play Store-a, koje bi potencijalno mogle biti upotrebljene za špijuniranje drugih korisnika.

aplikacija
aplikacija
reklame

Ovo je zasnovano na izveštaju Avasta, koji lista sedam aplikacija iz Play Store-a koje imaju sposobnost da prate i šalju podatke o lokaciji, privatnim kontaktima, istorijatu poziva i tekstualnim porukama.

Problem sa ovim aplikacijama je u tome što se često zamaskiraju u bezopasne aplikacije. Neke od ovih aplikacija su bile nuđene i kao softver za roditeljsku kontrolu, dok je u njihovom opisu stajalo da korisnicima omogućava “da na oku drže prevarante/cheatere”.

Gugl je u međuvremenu uklonio aplikacije koje su se našle na Avastovoj listi. Ipak, problem sa ovakvim aplikacijama nije iskorenjen, pa se korisnicima preporučuje da budu obazrivi kada instaliraju softver, da proveravaju ocene i iskustva drugih korisnika i da obrate pažnju na odobrenja za pristup koje aplikacija zahteva

espreso.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.