Ako ste u takvom životnom trenutku, nasmejte se, jer ste na pravom putu. Ne, nisam se zabunila. Kada izgubite nadu i želju, kad se osećate pomireni sa sudbinom, kada ste “na podu”, kako ljudi često vole da kažu, tek tada ste na odličnom putu da osetite čarobni napitak koji se zove VERA. Da Zlatokosa i princ nisu verovali da postoji za njih srodna duša i da će je na neki način pronaći, ne bi izdržali na tom trnovitom putu niti bi se pronašli. Spojila ih je snaga njihove VERE. Bez tog čarobnog sastojka nema ničega zista vrednog.

srodne duse

reklame

Sada ću vam konačno otkriti i tajni recept, koji ustvari uopšte nije tajni, vrlo je očigledan i jasan, ali ga ne možemo videti dok ne očistimo srce i dok ne počnemo njime gledati na život. Možda ste neki od vas već otkrili taj recept tokom čitanja ovog teksta. Čestitam ako jeste, to mi je beskrajno drago. Uvek je u nama svo potrebno znanje, ali ponekad nam je potreban neki “okidač” da dođemo do njega. Ukoliko je moj tekst bio barem jednoj duši “okidač”, onda ima dubokog smisla. Ako i nije, opet ima smisla, jer meni ima smisla. Recept glasi: Ako želite pronaći svoju srodnu dušu da biste kroz nju nešto dobili što vama nedostaje – NIKADA je nećete pronaći. Možete pronaći samo ono što VEĆ IMATE. Možete pronaći samo ono što ŽELITE i MOŽETE dati nekome drugome. Ljubav je pre svega – DAVANJE, a tek onda primanje. Nema primanja dobrog bez davanja dobrog. Primamo uvijek samo ono što dajemo. Drugim rečima – SVI smo mi UVEK sa idealnim partnerima, ali MALO nas je sa SRODNIM DUŠAMA. Ako ste sada u vezi u kojoj niste zadovoljni, dobro pogledajte svog partnera, jer on je odraz vas. On je idealan za vas, jer kroz njega učite o sebi. Sve ono što vam nedostaje uz njega, trebate da kultivišete u sebi. On je vaš učitelj, najbolji mogući, jer vam toliko smeta bivanje uz njega da pokušavate naći izlaz na različite načine. Onaj ko traži, taj i nađe, pre ili kasnije. Ako vas ovaj tekst nagna da se podsetite da je izlaz u vama, a ne u vašem partneru ili okolnostima oko vas, onda će moja duša pevati od sreće, jer je i na taj način ostvarila svoju svrhu.

Ljubav za sva vremena

Matematički recept izgleda ovako: VI U POTPUNOSTI SVOJI + VAŠ PARTNER U POTPUNOSTI SVOJ + VERA DA VAŠA SRODNA DUŠA POSTOJI I PUTUJE PREMA VAMA. To su u stvari bajke htele da kažu. Da Zlatokosa nije bila u potpunosti svoja, poludela bi u napuštenom tornju. Da princ nije bio u postpunosti svoj, ne bi uspeo da pobedi vešticu. Da nisu imali vere, ne bi tražili srodnu dušu niti bi bili spremni toliko toga podneti da je pronađu. Samo tako i nikako drugačije.

Svima koji još uvek traže od srca želim da pronađu svoju srodnu dušu, jer živeti pored nje znači živjeti bajku. Do kraja života.

Bojana Svalina/blog.vecernji.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.