Pametne žene ovako izlaze na kraj sa zlobnicima: One ne isteruju pravdu, već se izdižu iznad situacije

Starenje je proces koji se svi u određenom trenutku potrude zaustaviti, no naravno da im to ne polazi za rukom (posebnone onima koji su u mladosti živeli vrlo burno). Žene su i tu u neravnopravnom položaju, jer se od njih očekuje besprekoran izgled u skladu s nametnutim fotošopiranim standardima.

Znate li kad zapravo žene počinju vidljivo stareti? Jedno je istraživanje zaključilo da je vrhunac ženske lepote u 32. godini života, jer se tada najbolje osećaju u svojoj koži, no kad fizička lepota počinje bledjeti? Tek par godina kasnije, s 35,09 godina.

U toj dobi se jasnije pokazuje opuštena koža, bore i podočnjaci, a svaka neprospavana noć ostavlja vrlo vidljive tragove na licu. Naravno, i to se može usporiti, no jedino u slučaju da se zdrav život počne voditi u mladim danima, usvajajući zdrave navike kretanja, vežbanja i izbegavanja nezdrave hrane, pušenja i ostalih poroka.

reklame

Jedino tako može se ostati mladolik i u kasnijoj dobi bez botoksa i operacija, kažu stručnjaci, no i dalje će se znakovi starenja pokazivati iz jednostavnih fizičkih razloga – mišići postaju slabiji i teže pokretljivi, pogotovo kod osoba koje se i inače malo kreću. Kosti gube kalcij, njihovo tkivo se razređuje, postaju krte i lako se lome, a prelomi teže zarastaju.

Zglobovi se počinju deformisati, usled čega je gipki hod otežan. U nekim slučajevima se zglobovi okoštavaju.

Koža više nije glatka i sjajna kao pre, postaje malo hrapava, suva i na izloženim mestima istanjena. Na rukama i gornjim stranama stopala vide se jače istaknute proširene vene. Oko očiju i usana, na čelu i vratu javljaju se bore, kojih pre toga nije bilo, ili nisu bile tako izražene. Na licu izbijaju malo-pomalo tamne mrlje, koje su već dobro izražen znak starenja.

Metro-portal.rtl.hr/Kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.