Drugi ne mogu da iskoriste protiv tebe ono što ne znaju: 7 tajni koje treba da zadržiš samo za sebe

Prema indijskoj filozofiji postoje neke stvari koje treba zadržati za sebe. Temeljni aspekt filozofske hinduističke misli je njena praktična priroda.

Od svog nastanka, pre otprilike 4000 godina, misao hinduističkih mudraca bila je usmerena na rešavanje temeljnih životnih problema. Njihova je mudrost nastala iz pokušaja da se postigne bolji život, piše Gostica i donosi vodič za sedam područja života koje bi svaka osoba trebalo da zadrži za sebe. To nije zato što su sramotni ili nešto slično, već se kroz iskustva mnogih pokazalo da je tako bolje.

Nemoj nametati svoje duhovno znanje drugima – tvoje duhovne spoznaje su samo tvoje jer ljudi ne vide stvari na isti način kao ti. Ponekad je naše putovanje malo drugačije i to je u redu. Deli svoje duhovno znanje samo sa onima koji to žele.

reklame

Ne otkrivaj svoje projekte – pazi pred kim ih iznosiš jer dok još pričaš o njima neko može početi da ih sprovodi u delo, dodatno ih unapredi i reći da to nije tvoja zamisao.

Ne pričaj strancima priču svog života – svi imamo svoju priču. To je naša istina i deo naše duše. Ne bi trebalo to deliti sa svima na koje nailazimo.

Ne ogovaraj – ne bi trebalo govoriti o drugim ljudima, naročito u negativnom svetlu. Tako privlačiš lošu energiju na sebe, možda ti ogovaranje donese trenutno olakšanje, ali dugoročno to neće koristiti ni tebi ni osobi koju ogovaraš.

Ne hvali se dobrim delima – kada učiniš nešto dobro, ne očekuj pohvale. Ako radiš nešto dobro bez iskrenih namera ili bez srca bolje da onda to ni ne radiš. Dobra dela treba da se čine bez reči.

Ne obznanjuj svoje probleme celom svetu – u redu je da o problemima razgovaraš sa svojom porodicom i prijateljima, ali stani na tome. Što manje intimnih stvari deliš sa svetom, to će manje moći koristiti protiv tebe.

Ne iznosi detalje o svom ljubavnom životu – ne govori o tome pred ljudima koji nemaju nikakve veze s tim. Prvo o svemu razgovaraj sa osobom koje se to tiče, dakle s partnerom pa ako ne padne na plodno tlo popričaj s bliskim prijateljima, ali uvek nastoj da budeš poštena prema svom partneru.

miss7zdrava.24sata.hr

loading...