DRUG, DRUGARICA - DRUGO STANJE: Nauka potvrdila da MUŠKO - ŽENSKA PRIJATELJSTVA NISU ISKRENA!

Muškarci i žene ne mogu da budu “čisti” prijatelji, jer je samo pitanje trenutka kada će eskalirati seksualna privlačnost s jedne ili s druge strane – tvrde naučnici.

Istraživanje na Univerzitetu u Viskonsinu je obuhvatilo 88 mladih muško-ženskih prijatelja, koji su odgovarali na škakljiva pitanja o tom odnosu. Gotovo svi momci su priznali da ih, bez obzira na to da li su u vezi ili ne, drugarice privlače i pretpostavili su da i one osećaju isto, samo kriju. S druge strane, 85 odsto devojaka je otkrilo da oseća nešto prema drugovima koji su slobodni, a one koje su bile u vezi nisu krile da bi možda poželele nešto više od prijatelj(stv)a ukoliko bi im trenutna ljubav propala.

reklame

Drugi upitnik je bio namenjen sredovečnim ljudima, a među 144 ispitanika, gotovo svi su bili u braku. Rezultati su pokazali da privlačnost među prijateljima u poznom dobu takođe postoji. I tu su žene u godinama još “opasnije”, jer je kod 80 odsto njih muški prijatelj “ispao” simpatija, dok je to za svoje drugarice priznalo 70 odsto muškaraca.

Novosti.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.