Dosadilo ti je da govoriš u prazno? 5 načina da konačno počne da sluša šta mu pričaš
Dosadilo ti je da govoriš u prazno? 5 načina da konačno počne da sluša šta mu pričaš

Žene se u vezama najčešće žale na to da ih partner ne sluša.

Ali verovali ili ne, i muškarci su sposobni da pažljivo slušaju, samo im u tome treba malo pomoći. Ovo je pet načina na koje ga možete naterati da vas ubuduće sluša dok pričate.

1. Pričajte glasno

Brojna naučna istraživanja potvrdila su da muškarci ne čuju jednako dobro kao žene, i to od samog rođenja, piše portal Your Tango. Sluh im s godinama postaje još slabiji pa da bi vas muškarac slušao, najprije se morate potruditi da glasnije govorite. Ne kažemo da morate da vičete, ali definitivno nemojte govoriti ispod glasa.

2. Privucite njegovu pažnju

reklame

Ako pokušate da pričate o važnim stvarima sa svojim suprugom ili dečkom dok on gleda važnu utakmicu ili je okupiran nečim drugim što ga zanima, šanse da će čuti što imate za reći su jako male. Razgovor radije obavite kada nije okupiran nečim drugim, na primer za vreme večere, kako bi vam mogao potpuno posvetiti svoju pažnju bez ikakvih ometanja.

3. Budite direktne

Žene vole da okolišaju i često očekuju od partnera da sami shvate što žele. Muškarci ne funkcionišu tako i s njima treba da budete direktne. Zaboravite na dugačke uvode i opise i sve što mu imate reći, recite direktno jer će vas tako sigurno razumeti i poslušati.

4. Recite šta želite

Ako vas partner pita za mišljenje ili savet, nemojte započinjati rečenicu rečima “ja mislim” ili “po mom mišljenju”, već bez okolišanja i sumnje u sebe kažite tačno ono što mislite. Jedino tako možete biti sigurne da će vaše reči zaista dopreti do njega, a ne samo ući na jedno i izaći na drugo uvo.

5. Prestanite da pričate kada ste gotove

Kada kažete sve što ste htele, nemojte nastaviti pričati “u prazno”. Što sažetije i jasnije nešto kažete partneru, to su šanse da će vas saslušati veće. Ponavljamo, s muškarcima treba razgovarati što jednostavnije i direktnije.

index.hr

loading...