Muškarci se sve češće žale da je tamo napolju previše devojaka, a premalo žena. To nije stvar godina, već ponašanja, razmišljanja i načina življenja. Žene posmatraju svet drugačije nego “devojke”… i predstavljaju redak ulov. To nije samo krivica ženskog pola. Podjednako je kriv i muški deo populacije, u kome preovlađuju “dečaci” nad muškarcima.

Muškarcima su, dakle, potrebne žene, a često zaglave sa kojekakvim devojčurama i balavicama. Iako je teško razlikovati ove dve vrste, postoji 10 sigurnih karakteristika po kojima ćete prepoznati ženu:

 1. Devojke se oskudno odevaju da bi izgledale seksi, a žene znaju da su seksi šta god obukle.žena-seksi
  Žene znaju da provokativnost nije jedini način da se bude seksi. Ne mora sve da kipi i preliva da bi se postigao željeni efekat na suprotni pol.
 2. Devojka očekuje da muškarac nekom magijom uvek zna kako se ona oseća i šta misli, a žena to jasno kaže.
  Muškarci ne umeju da čitaju misli. I ko zna zašto je to dobro… Devojke veruju da njihovi mužjaci treba toliko dobro da ih poznaju, da jednostavno znaju njihove misli i osećanja. U realnosti, muškarci nisu baš toliko vešti u čitanju suptilnih poruka. Zbog toga se devojke frustriraju, a žene to jednostavno prihvataju i znaju da kažu šta misle.
 3. Devojke očekuju da muškarac sve plaća, žene su finansijski nezavisne.
  Devojke vole da se neko o njima brine, pa se s teškom mukom hvataju za novčanik. Žene imaju dovoljno samopouzdanja da dopuste da muškarac ponekad plati račun, ali takođe umeju da časte. Time podsećaju muškarce da su sa njima iz ljubavi i poštovanja, a ne zato što im je neko potreban za rešavanje finansijskih i drugih problema.
 4. Devojke izlaze da se napiju, a žene da se zabave.
  Žene ne natežu flajku kao da ne postoji sutra i ne jure da, kao na takmičenju, sruče u sebe sva besplatna pića koja im padnu pod ruku, kako bi se napile i imale opravdanje za sve gluposti koje će napraviti. One piju sa stilom i merom. Dobro poznaju svoje granice i kada prave sranja, rade to namerno.zaposlena-žena
 5. Devojke jedva čekaju da obznane na fejsbuku novi status veze, a žene često i zaboravljaju da imaju fejs.
  One su suviše zauzete realnim životom da bi se bavile virtualnim. Promeniće status tek ako se toga sete slučajno, dok prelistavaju fejsbuk u trenucima dokolice…ili nikad, jer to jednostavno nije ničija stvar.
 6. Devojke se zabavljaju uz TV, a žene čitaju.
  Većina TV emisija je obično smeće. Žene imaju tu i tamo neku seriju ili emisiju koju vole da pogledaju, ali provode mnogo više vrmena čitajući magazine i knjige. Razlika je u tome što devojkama treba nešto da ih zabavi dok ubijaju vreme, a žene žele ozbiljan sadržaj, teme za razmišljanje i oštrenje uma.
  Tipovi POGREŠNIH muškaraca, sa kojima smo izlazile pre nego što smo upoznale one PRAVE.
 7. Devojke vode isprazne razgovore, a žene stimulativne.
  Većina devojaka nema nikakve intelektualne hobije ni interesovanja i nije u toku sa naučnim otkrićima, svetskim događajima… Njihova mišljenja nisu zaista njihova, već nešto što su negde pokupile. Zato su u glavnom dosadne. Za razliku od njih, žene su fascinantne.
 8. Devojke jedu salatice, a žene jedu šta god hoće.
  Žene vole da se hrane zdravo, jer imaju poštovanja prema svom telu, a devojka će žvakati salatu samo da bi drugima pokazala kako se zdravo hrani, a onda će se u pola noći naždrati svakojake brze hrane… kad je niko ne gleda. Zato žena može sebi da priušti da ode na hamburger i krompiriće kad to poželi.
 9. Devojke se drže onoga što poznaju, žene stalno traže načine da prošire horizonte.
  Devojke ni sebe još uvek ne poznaju dobro, a kamoli svet. One očekuju da ih drugi vodi i otkriva im zanimljivosti, pošto se same ne usuđuju. Žene su dovoljno iskusne da znaju koliko je važno istraživati mogućnosti. Strastvene su i vođene sve višim ciljevima. Bez straha se hvataju u koštac sa životom.žena-borac
 10. Devojkama trebaju dadilje, ženama niko nije potreban.
  Ništa nije privlačnije od žene koja ume sama da se brine o sebi, koja je sposobna da sama rešava probleme i uzima od života ono što želi, jaka, samouverena, nezavisna. Devojke više vole da se prišljamče uspešnom muškarcu i stalno traže pomoć.

Zato su devojke prošlost, a žene budućnost!

reklame

izvor<elitedaily.com

loading...