DANAS JE BLAGA MARIJA: Ženama koje urade OVO jedna želja biće ispunjena

0
3731
Foto: Wikipedia.org

Praznik je posvećen zaštitnici žena.

Ako žene odu u crkvu, pomole se Blagoj Mariji i zapale sveću, mogu tražiti ispunjenje jedne želje i svetiteljka ih neće odbiti.

Pravoslavna crkva i njeni vernici 4. avgusta obeležavaju praznik posvećen Mariji Magdaleni.

Blaga ili Blažena Marija spada u nepokretne praznike i iako nema “crveno slovo” u crkvenom kalendaru, toga dana se, kao ni na Ognjenu Mariju i Svetu Petku ništa ne radi u kući niti u polju.

Narod veruje da, ako na njen praznik, žene odu u crkvu, pomole joj se i zapale sveću, mogu tražiti ispunjenje jedne želje i svetiteljka ih svakako neće odbiti.

Prema jevanđeljima, posle Vaskrsenja Gospod joj se dva puta javio, dok se u predanju tvrdi da je posetila Rim, gde je caru Tiberiju darovala crveno bojeno jaje i pozdravila ga rečima: “Hristos vaskrse!” (veruje se da je običaj farbanja vaskršnjih jaja vezan za ovaj događaj) i pred njim optužila Pontija Pilata, rimskog prokuratora u Judeji, da je nepravedno osudio Isusa Hrista.

Pročitajte i  Zašto ne valja kad se ukrste ruke prilikom rukovanja i šta znači kad se dvoje sudari glavama: 5 narodnih verovanja koja proriču budućnost

pressonline.rs