Parovi koji pripadaju partnerski fokusiranom obrascu ponašanja pokazali su se najstabilnijim i njihova veza se u najvećem broju slučajeva kruniše brakom. Oni koji pripadaju dramatičnom obrascu ponašanja imaju najveće šanse da svoju vezu okončaju raskidom. To je neretko buran događaj koji, kao i celokupan period trajanja veze, oostavlja duboke emotivne posledice.

Naime nakon devet meseci posmatranja istraživanje je pokazalo da parovi koji pripadaju dramatičnoj kategoriji imaju najveću verovatnoću za prekid odnosa, u odnosu na ostale. Takođe je utvrđeno da ova grupa parova ima više uspona i padova od ostalih s većom vremenskom odvojenošću tokom veze.

reklame

Parovi koji su izloženi konfliktima imaju veću verovatnoću opstanka od onih dramatičnih. Najbolje rezultate dobili su parovi koji su partnerski usmereni, s obzirom na to da njihova veza prirodno obećava napredovanje odnosa. U takvim vezama  ooba partnera imaju podršku i prostor za sopstveni rast i razvoj, a on je često u skladu sa razvojem i same veze.

TVOJ DEČKO I NJEGOVA DRUGARICA: Ako prekrši ova pravila, nek se nose i on i ona!

Dakle, česti konflikti i emotivne bure nisu stanja u kojima ljudi mogu ostati suviše dugo, iako se nekad može učiniti da je ono strasnije bolje. Mirna luka je ipak ono što većina na kraju krajeva od veze traži. Međutim, iako je studija utvrdila da partnerski fokusirane veze najčešće vode do napretka, takođe je utvrđeno da stabilnost odnosa dosta zavisi od uključivanja partnera u društvene sfere života.

besnopile.rs / cafe.ba / ekskluziva.ba

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.