Da budeš načisto sa sobom: 5 znakova da nisi zaljubljena u njega već u ideju o njemu koju si stvorila u svojoj glavi

0
1557

Ne osećate se “kompletno”

Ako imate osećaj da partner ne ispunjava vaša očekivanja o zadovoljstvu vezom i ne čini vam se da ste “kompletni”, velike su šanse da niste iskreno zaljubljeni u partnera. Kada ste sa nekim koga iskreno volite, osećate se “celovito” na nekom dubljem emocionalnom nivou. Ako vam se to ne dešava, nešto vas zadržava. I naravno, trebalo bi da se osećate kompletno kao individua, ali i kao par.

Nesvesno očekujete da on sve radi

To što se oslanjate na vezu kao da će ona “popraviti” sve vaše emocije, praktično znači da je od početka osuđujete na propast. Jednostavno, veza koja u stvari treba da popravi vaš život u određenom trenutku ne može da uspe, dok vi uživate i prepuštate partneru da se samo on trudi u vezi.

Za uspeh u vezi je važan balans, a ako toga nema u vašoj vezi, moguće je da niste zaista zaljubljeni u partnera, već vam je potreban za neku površnu vezu i zabavu.

Ponekad je stvarno teško utvrditi da li ste zaista zaljubljeni u nekoga ili samo u ideju o toj osobi, ali ovi saveti bi trebalo da vam pomognu da “zagrebete malo dublje” kako biste lakše shvatili situaciju.