Venera Blizancima od 24. aprila do 19. maja 2018

 Saznajte kako retrogradni Merkur utiče na život svakog horoskopskog znaka: Jedna od najomraženijih pojava na astrološkom nebu opet je tu da testira naše strpljenje. Najbolji način da ovo uspešno prevaziđemo, prema savetima astrologa, jeste taj da se priremimo na ono što nas čeka.

U periodu od 22. marta do 15. aprila Merkur se kreće retrogradnim hodom i njegova energija koju nam u ovom periodu odašilje i nije baš naročito pozitivna, naročito u sklopu sa ostatkom aktuelne planeterne postavke, piše Elle.

S obzirom na to da je u pitanju planeta komunikacije, na ovom polju će doći do najvećih nesporazuma, ali komunikacija može podrazumevati i čitav niz drugih stvari, nije nužno usmerena na onu među ljudima i njihovim odnosima. Merkur “pogađa” sve komunikacije, kako one ljudske, tako i one IT prefiksa, zatim putovanja koja mogu da se odlože, pauziraju, zakomplikuju.

reklame

Mnogo toga sasvim (merkurovski) slučajno može da se zakomplikuje.

Imajte to na umu i sve dvaput proverite, pre no što pošaljete bilo kakav mejl ili recimo rezervišete karte za put, a o porukama koje šaljete, da ne govorimo. Ipak, koliko god retrogradni Merkur podrazumevao jedan dijapazon stavki, na različite znakove deluje potpuno različito. Pa naravno, bilo bi nam mnogo lakše da svi imamo istu muku. Ovako, nekoga će Merkur malo više prodrmati, pa se molimo da to ne budemo MI.

Pročitajte u nastavku šta za svaki znak znači retrogradno kretanje Merkura:

Ovan

Otprilike u isto vreme kada je Sunce ušlo u znak Ovna, tad je počelo retro kretanje Merkura koje će praktično trajati tokom čitave vladavine vašeg znaka. Upravo zbog toga, trebalo bi da očekujete određena odlaganja na projektima na kojima radite.

Ovo je ipak dobro vreme da sagledate sve ono što ste uradili do sada, ne biste li se osigurali da budete spremni za nastavak akcije, u trenutku kada je retrogradna faza završena. Inače, kada je u Ovnu, retrogradni Merkur prouzrokuje znatno više implusivnosti i agresivnih reakcija u trenucima kada bismo trebali jednostavno da iskuliramo. Radite na kontroli implusivnih reakcija tokom ovog perioda i sve će biti u redu.

Bik

Merkur je planeta koja vlada komunikacijom, te nije čudno ukoliko bude uticala upravo na taj segment vašeg života. Možda ćete se naći zatečeni u stanju izmaglice i iscrpljenosti tokom ovog perioda, ali to je potpuno normalno. Ovo je zapravo vreme kada je neophodno da budete blagi prema sebi, radite na sopstvenoj sreći i jednostavno se trudite da ostanete smireni. Bikovi u ovom periodu sebi mogu postaviti izazove koji će ih dovesti u situaciju da pređu postavljene granice, ali samo zato što će dopuštati sebi da neko drugi odredi njihovu vrednost.

 Saznajte kako retrogradni Merkur utiče na život svakog horoskopskog znaka

Blizanci

Dakle, dragi Blizanci, zaista bi trebalo da pripazite na “leđa” tokom ovog perioda retorgradnog Merkura. Obratite pažnju na to sa kim delite tajne, što uključuje kako prijatelje, tako i porodicu. Ukoliko kažete pogrešnu stvar pogrešnoj osobi, možete se naći u vrlo nezgodnoj situaciji. Generalno bi u ovom periodu trebalo da budete znatno pažljiviji nego inače, ne samo kada su u pitanju tajne.

loading...