Izgradi prepoznatljiv stil odevanja u 8 jednostavnih koraka

Pronađite svoj modni identitet.

Lični stil je pojam koji se najčešće koristi za opisivanje modnog izraza slavnih dama.

Ali da biste izgradile lični stil ne morate da budete poznate niti da  kopirate nečiji prepoznatljiv look. Naravno, inspiracija jeste bitna, ali samo kao temelj za izgradnju ličnog modnog identiteta kojim ćete se izdvojiti iz mase, a u tome će vam pomoći ovih osam jednostavnih koraka:

reklame

1. Morate da budete svesne svoje građe

Prvi korak u izgradnji ličnog stila je određivanje vašeg tipa tela. A u zavisnosti od toga jeste li građeni kao kruška, jabuka ili peščani sat, birajte i odjeću koja najviše laska vašoj figuri.

2. Pronađite svoj stilski potpis

To može biti neki komad nakita, boja ili neki odevni komad – odluka je na vama, a bitno je samo da se radi o nečemu što posebno volite da nosite i uz što vas povezuju drugi, kao što su to za Annu Wintour sunčane naočare.

Šta boja nakita koji nosiš govori o tebi?

3. Obezbedite se basic komadima

Dobar stil temelji se na basic komadima. Zato se pre nego što počnete da gradite svoj lični stil obavezno obezbedite modnim klasicima poput sakoa, bele košulje i crnih salonki.

4. Pronađite inspiraciju

Danas zaista nije teško pronaći modnu inspiraciju, posebno zahvaljujući Instagramu. Kada vidite neki autfit koji vam se sviđa, sačuvajte fotku i tako stvorite svoju malu bazu za modnu inspiraciju.

5. Rešite se odeće koju ne nosite

Svi u ormaru imate barem nekoliko komada koje nikada ne nosite i koji se ne uklapaju u vaš stil. U zavisnosti od njihovog stanja, poklonite ih ili ih bacite, ali svakako ih maknite što dalje od sebe i oslobodite prostor za komade koji će definisati vaš stil.

6. Boje

Svako ima omiljenu boju u kojoj se uvek oseća i izgleda dobro, a upravo ta boja bi trebalo da dominira i u vašoj garderobi.

7. Pronađite uzore

Sigurno vam se nečiji stil posebno sviđa, a to ne mora nužno da bude neka slavna dama, nego može biti i vaša mama ili neko drugi koga znate. Bitno je samo da svoje modne uzore imate na umu uvek kada ste u šopingu kako ne biste impulsivno kupile nešto što se ne uklapa u stil kojem težite.

8. Organizujte se

Baš kao u drugim aspektima života, i u modi je najbitnija dobra organizacija. Modni stručnjaci kažu da je idealno da u ormaru imate oko 50 odevnih komada, a da sve više od toga samo stvara nered i potencijalno narušava vaš stil.

index.hr

loading...