Budi 100 posto sigurna da mu se sviđaš: 7 jasnih pokazatelja da on želi nešto više sa tobom
Budi 100 posto sigurna da mu se sviđaš: 7 jasnih pokazatelja da on želi nešto više sa tobom

Osećanja često nije lako priznati drugoj strani, ali naše ponašanje, svesno i nesvesno, može mnogo toga otkriti drugoj strani, pa tako i nama kada nismo sigurni sviđamo li se nekome ili ne.

U tome veliku ulogu imaju verbalna i neverbalna komunikacija. Verbalna komunikacija temelji se na jeziku, odnosno komuniciranju rečima, dok se neverbalna podrazumeva komuniciranje telom: izraze lica, položaj tela, dodire, poglede, ton glasa, gestove.

Upravo ona jasno izražava stavove, osećaje i naše osobine, a kada je u potpunom skladu s verbalnom komunikacijom, šalje vrlo snažnu poruku.

reklame

Pogledamo li pažljivije kakvom se verbalnom i neverbalnom komunikacijom služi muškarac u našoj blizini, možemo shvatiti je li reč samo o prijateljskim namerama ili je ipak reč o nečemu više što bi moglo da preraste u romantičnu vezu.

1.Javno obznanjivanje toga da je slobodan

Ako on javno obznanjuje da je slobodan, bilo da je reč u direktnoj komunikaciji s vama, preko zajedničkih prijatelja ili na društvenim mrežama za koje zna da ih vi pratite i vidite, time želi da da do znanja da je i više nego spreman za nova romantična druženja.

2. “Slučajno” dodirivanje i smer tela

Govor tela ima vrlo snažno značenje i najčešće ćete upravo po tome prepoznati je li druga strana zainteresovana za vas. Ako vas “slučajno” dodiruje po ramenu kada ste zajedno ili u prolazu, i to se događa često, reč je o nečemu više od običnog dodira.

Jednako snažnu poruku šalje i njegov smer tela. Ako su tokom razgovora njegova stopala usmerena tačno prema vama, ima otvorene dlanove ili pak ima ruke u džepovima, što je nastojanje da izgleda samopouzdanije, i te kako je zainteresovan.

Budi 100 posto sigurna da mu se sviđaš: 7 jasnih pokazatelja da on želi nešto više sa tobom
Budi 100 posto sigurna da mu se sviđaš: 7 jasnih pokazatelja da on želi nešto više sa tobom

3. Smanjivanje prostora između vas

Postoje četiri zone udaljenosti među ljudima: javna, društvena, lična i intimna. Intimna je ona koja je rezervisana samo za najbliži krug ljudi i podrazumeva 15 do 45 cm udaljenosti od druge osobe.

To je zona koju svaka osoba čuva samo za posebne ljude u svome životu. Nastoji li da samovoljno pređe iz lične zone u intimnu, ne postoji očitiji znak za potrebom bliskog kontakta.

4. Zagrljaji

Topli zagrljaj muškarca jedna je od stvari kojima teže mnoge žene, a upravo on može biti pokazatelj da je njemu i te kako stalo. U našem društvu zagrljaji se smatraju platonskim činom jer se grle članovi porodice, prijatelji, pa u nekim situacijama čak i poslovni saradnici. Ali ako vas pritom snažno grli nekoliko sekundi duže nego što je uobičajeno za nekoga ko nije u vezi, želi nešto više.

loading...