U ime svih raspuštenica, udovica i baba devojaka

Zašto sve one bezvremenski šik žene izgledaju tako dobro, a istovremeno nonšalantno kao da se uopšte ne zamaraju s odećom ili frizurom? Modna stručnjakinja Lora Krajk otkrila je njihovu magičnu formulu i s Glamour magazinom podelila njihove tajne

1. Nikada ne nasedaju na očite trendove. Dok neki čekaju svaku sezonu kako bi u trgovinama nabavili onaj jedan prepoznatljivi trofejni komad koji vrišti “u trendu sam”, žene sa stilom ne žele da budu tako nemaštovite. Ne nose najpopularniju torbu sezone samo zato što je ona hit ili “must have” odevni komad po preporuci zvezda.

2. “Kvalitet, a ne kvantitet” njihova je mantra. One nemaju ormare krcate stvarima. Tokom rasprodaja ne podležu impulsivnoj kupovini i nagonu da kupe jedan model majice u svim bojama samo zato što je snižen za 50 posto. Kupuju namenski i organizovano.

reklame

3. Opsednute su košuljama. Košulju možda povezujete isključivo s formalnim situacijama, ali žene sa stilom znaju da je to jedan od najsvestranijih odevnih predmeta. Nonšalantno je nose na plažu u raskopčanoj verziji i na poslovni sastanak uvučenu u pencil-suknju. Omiljena im je košulja bele ili svetloplave boje.

12 tajni uvek savršeno doteranih žena

4. Vole cipele više od torbi. Više pažnje posvećuju onome što nose na nogama umesto onoga što im visi s ruke. Kada imaju prave cipele, ostatak kombinacije jednostavno se složi sam od sebe. Tokom dana vole jednostavne cipele s ravnim đonom ili niskom petom. Za veče puštaju mašti na volju i biraju šarolike modele, od onih s baršunastim mašnama i zlatnim vezom do onih ukrašenih sa nitnama ili modela sa zmijskim uzorkom.

5. Znaju da pronađu nove neizvikane modne brendove. Onaj novi dizajner o kojem svi pričaju? Žene sa stilom znaju za njega već mesecima. Otkrile su ga slučajno, baš kao i većinu drugih brendova čiju odeću vole da nose.

6. Ne zamaraju se frizurom. U frizerskom salonu ne traže šišanje po uzoru na nekoga, njihova frizura je jednostavno – njihova. Ne koriste peglu za kosu jer bi to izbacilo sav karakter iz njihove kose. Sve ono što većina nas mrzi kod svoje kose (sede, pokoji ispucali vrh ili masni pramen) one prihvataju i “rešavaju” najobičnijim vezanjem kose u rep.

loading...