Bilo je neizbežno da se sretnete: 9 znakova da si u karmičkoj vezi

Ko bar jednom u životu nije bio u bolnoj i jedva podnošljivoj ljubavnoj situaciji. Situaciji u kojoj čovek sam sebi postavlja pitanja zašto je na početku zaljubljenosti postojao čarobni osećaj suđenosti, neodoljive privlačnosti kada se činilo kao i da se nebo trudilo da vas dvoje budete zajedno.

Bilo je to spajanja dve srodne duše, a sad kao da ti neko vadi srce, najradije bi pobegao, patiš i pitaš se šta uopšte radiš u ovoj priči. “Postoje takozvane karmičke ljubavi, odnosno veze gde se dve osobe susretnu da bi odradile karmički dug. Često se najprivlačnije veze temelje na ljubavnim odnosima iz prošlih života, u kojima su bili prisutni mržnja, bol, pa čak i nasilje. Time što se u ovom životu opet sretnemo dobijamo mogućnost da ljubavlju uravnotežimo zlo i izdajstva koje smo sebi tada naneli”, objašnjava Aleksandra Doran, astrolog, feng shui savetnica i intuitivni trener.

Našu sadašnjost oblikuje naša prošlost

Karma je univerzalni zakon dela i posledica. Obuhvata sve što sada radimo, sve što smo ikad radili i sve što ćemo raditi u budućnosti. Našu sadašnjost oblikuje ono što smo radili u prošlosti, a našu budućnost ono što radimo sada. “Možemo se naći u teškoj životnoj situaciji gde nam se čini da stvarno ne zaslužujemo ono što nam se dešava ili smo pak ljuti na ceo svet zbog nepravde. Ništa se ne dešava slučajno. Slučajnost je iluzorno data u ruke sudbine onima koji žive život bez volje da se probude. Mi smo ograničeni memorijom, sve što vidimo je ovo sada ovde, a ne znamo šta smo radili u prošlim životima“, tumači Dorann i nastavlja: “Svaka je naša akcija zapisana u nevidljivu knjigu, koju pišemo sami. Nekada smo nekome preuzeli ljubav, ali nismo misli da smo uradili nešto loše. Nekad smo nekome slomili srce, a nismo ni znali. Nekada smo nekomu zagušili ljubav, a da nismo toga ni bili svesni, ali u knjizi života se zapisuje sve to. Sve je jasno i logično. I svaka ispisana stranica ima svoj uticaj kao što i svaka stranica ima svoj odgovor na nekoj od sledećih stranica.”

Karmičke veze po pravilu su burne

reklame

Doran kaže da se na početku karmičke veze sve dešava kao u bajci, postoji nešto magično i neizbežno. Ništa drugo više nije važno na planeti Zemlji, nego da neprestano budeš s tom osobom. Ovo oduševljenje i osećaj dolazi od toga jer u dubini sebe znamo da smo dobili mogućnosti da s tom osobom podmirimo karmički dug. “Po pravilu karmičke veze postanu teške i zahtevne, jer počnu da se otvaraju stare rane, dolazi do suočavanja s karmičkim zamerkama i obnove karmičkog ratovanja. Postoje brakovi gde partneri kao da biju bitku jedno s drugim, mrze se i svađaju, a s druge strane ne mogu jedno bez drugog”, objašnjava astrolog i tumači:

“Postoji dinamika mržnje i ljubavi koja je s racionalnog gledišta potpuno nelogična. Neko svaki dan iznova ostavlja svog partnera, ali ne može otići i takve situacije mogu postati vrlo nezdrave. Tvoja duša tačno zna zbog čega si u karmičkoj vezi i želi da uradi sve sa svrhom da se određena karma uravnoteži. Ključ je u ljubavi jer ljubav je sila koja ima mogućnost transformacije negativnog u pozitivno. Ljubav je alhemija koja može nagomilane negativne emocije i energije tame preokrenuti u svetlo i ispunjenje. Zato nam je ljubav data jer samo kad volimo možemo odustati od ega, možemo prihvatati, možemo opraštati, imati strpljenja i razumevanja. Kroz takvo delovanje nam se pruža mogućnost da odradimo karmu.

Bilo je neizbežno da se sretnete: 9 znakova da si u karmičkoj vezi

Možemo uticati na svoju karmu

Ali, naravno, često se događa da u karmičkoj ljubavi zbog razočarenja i bola još dodatno povećamo karmički dug i propustimo mogućnost da se rasteretimo negativne karme. Takođe nismo svesni snage obećanja koja smo dali nekoj osobi u prošlom životu ili se zakleli na večnu ljubav samo jednoj osobi. Svi takvi ‘ugovori’ između dve duše, bez obzira koliko su romantični, mogu stvarati bezbroj problema i nemogućih uslova u ovom životu sada. Osim toga, karma se prenosi i unutar roda, poput genetike. Određeni uzorci se nasleđuju pa je moguće da odrađuješ i karmu svojih predaka. Ali, jednom kad shvatiš da ono što ti se događa, nikada nije ovde bez razloga i da nema slučajnosti i grešaka u sudbini jer sve sebi sami stvaramo i to svakog trenutka svojim delima i mislima.”

Doran tumači kako se negativna dela iz prošlih života mogu uravnotežiti: “Kada preuzmete odgovornost da ste sve to sami stvorili na jedan ili drugi način, iako naravno nemate uvid u svoje prošle živote, ali postanete svjesni da je to prirodni zakon, onda imate mogućnost da pozitivnim delovanjem prekinete određeni negativni uzorak i time uravnotežite karmu. Kroz karmičku vezu u kojoj uspete da odradite karmički dug srce vam se još više otvara i vraća vam se sposobnost davanja i primanja ljubavi, vaša duša napreduje i otvaraju vam se vrata za pozitivnija ljubavna iskustva i doživljavanje ljubavi na mnogo višem nivou”, kaže Doran.

nastavak na sledećoj strani

loading...