BESNA SRPKINJA OPLELA PO GASTARBAJTERIMA: Kad je ovde toliko dobro, što ste otišli!?

0
94
BESNA SRPKINJA OPLELA PO GASTARBAJTERIMA: Kad je ovde toliko dobro, što ste otišli!?

Ako mislite da je nama uživanje to što smo završili fakultet a nemamo posao, to što prihvatamo bilo kakve poslove jer nam treba novac da platimo račune, kupimo deci jakne ili cipele, to što radimo za 25.000 dinara, što kupujemo po pola hleba, onda dobro, mi najviše uživamo

Mislim da imam pravo da govorim o ovoj temi, jer sam okružena takvim ljudima, većina mojih rođaka živi u Francuskoj ili Švajcarskoj, i svake godine moram da trpim njihovo kukanje, jadikovanje i prenemaganje.

Kada dođu juli i avgust, moje mesto se napuni ljudima koji decenijama žive preko grane. Ulice zauzmu besne limuzine, mi, “seljaci”, padnemo u drugi plan a naseljem se čuje strani, uglavnom francuski jezik.

To sam uvek mrzela kod njih! Kao klinka sam i htela da se družim sa njima, da igramo košarku ili odbojku u školskom dvorištu ili vozimo bajs po selu, ali sam se uvek ja osećala kao stranac i gledala kao “tele u šarena vrata” dok oni međusobno pričaju na meni nepoznatom jeziku.

Srpkinja napušia gastarbajtere Prestanite da kukate i da nam zavidite, dosta foliranja
Srpkinja napušia gastarbajtere Prestanite da kukate i da nam zavidite, dosta foliranja

Uvek sam mislila da me ogovaraju. Realno, viđali bismo se jednom godišnje i sa njima zaista nisam imala zajedničkih tema za razgovor. Svake godine bi dolazili drugim kolima, na sebi bi imali sve firmirane stvari, najnovije patike i mobilne telefone.

Pročitajte i  Ispovest razvedene žene: Sama sam kriva za raspad braka, zbog ove 4 velike greške muž me je ostavio. Ne dozvolite da se i vama desi isto!

Na kilometar možete da skontante da su u pitanju gastarbajteri. Kao što sam već napomenula, većina mojih rođaka živi u nekoj zemlji na zapadu. Priznajem, uvek se jave kada dođu na godišnji odmor, posle nekog letovanja na egzotičnoj destinaciji.

Da, oni uvek imaju para za letovanja, zimovanja, besna kola, firmiranu garderobu. Iako se tamo “veoma teško živi”(od ovog mi se diže kosa na glavi), “teško se dolazi do posla”, “i oni zavide nama u Srbiji, koji uživamo, možemo da izlazimo, da pijemo kafu kad god poželimo”. Ma nemojte!


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.