Bavarske perece možete poslužiti i kao slanu zanimaciju uz pivo.
Potrebno je:
1 kg brašna
1,5 kesica suvog kvasca
5 dl mleka
50 g putera
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
reklame
Kupka:
50 g soda bikarbone
1 l vode
malo soli
Priprema:
Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka kao za ukiselo. Ostaviti testo 30tak minuta da se odmara. Praviti loptice rukama 20tak komada. Oblikovati perece i ostaviti jos 15-tak minuta da odmore. Staviti vodu da vri, pomaći sa vatre i usuti soda bikarbonu, vratiti na vatru i ubacivati perece i kuvati po 30 sekundi sa obe strane. Vaditi rešetkastom kašikom. Pleh obavežno obložiti pek papirom i podmazati sa uljem ili margarinom. Poređati kuvane perece na pleh i zaseći ih na par mesta. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta.
recepti.com
loading...