Bavarske perece, perece, pecivo, recept, pixabay

Bavarske perece možete poslužiti i kao slanu zanimaciju uz pivo.

Potrebno je:

1 kg brašna
1,5 kesica suvog kvasca
5 dl mleka
50 g putera
2 kašičice soli
1 kašičica šećera

reklame

Kupka:

50 g soda bikarbone
1 l vode
malo soli

Priprema:

Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka kao za ukiselo. Ostaviti testo 30tak minuta da se odmara. Praviti loptice rukama 20tak komada. Oblikovati perece i ostaviti jos 15-tak minuta da odmore. Staviti vodu da vri, pomaći sa vatre i usuti soda bikarbonu, vratiti na vatru i ubacivati perece i kuvati po 30 sekundi sa obe strane. Vaditi rešetkastom kašikom. Pleh obavežno obložiti pek papirom i podmazati sa uljem ili margarinom. Poređati kuvane perece na pleh i zaseći ih na par mesta. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta.

recepti.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.