Naslovna Ljubav AKO VAM JE LJUBAV KLIMAVA: 2 male reči koje vam mogu spasiti...

AKO VAM JE LJUBAV KLIMAVA: 2 male reči koje vam mogu spasiti vezu a nisu ” Volim te ”

PODELI
VIŠE GA NE POZNAJEM: 5 znakova da on više nije čovek koga si nekada volela

Američki psiholog Vilijam Džejms je jedan od najčešćih dubinskih razloga prekida veze upravo činjenica da se jedna ili obe osobe ne osećaju cenjeno.

 

 

Stoga kaže kako su dve male reči koje mogu spasiti većinu veza – “hvala ti.” Problem, kaže Džejms, nije u tome da nikad ne govorimo hvala, jer je sasvim normalno zahvaliti se nekome kada za nas učini nešto lepo – problem je u tome da često ne percipiramo da je neko uradio nešto lepo jer je previše obično, prenosi Index.hr. “Hvala ti” se ne sme govoriti samo kad je sasvim očigledno da druga osoba očekuje pohvalu, potrebno je govoriti i u situacijama u kojima ona to ne očekuje. “Ali podrazumeva se da sam zahvalna” – rečenica za koju Džejms kaže da je jedna od najopasnijih u vezi. Ako se podrazumeva da smo zahvalni, lepo je to svejedno naglasiti, jer partner možda ne zna da se vama podrazumeva i samo misli da niste primetili njegov trud.

Pročitajte i  Njima nije suđen srećan kraj: Ovo su glavni razlozi zašto parovi raskidaju iako se vole

LJUBAV SE DANAS BRZO TROŠI: Evo zašto nam se veze tako lako raspadaju

Isto je i s muškarcima – većina njih nema potrebu da se zahvali partnerki na večeri koju je satima pripremala jer im je tako nešto postalo sasvim normalno. Žena onda misli da je on ne ceni i vremenom počinju da se udaljavaju. “Hvala ti” – male reči koje vam mogu spasiti vezu.

alternativainformacije.com

Inicijalizacija u toku...