AKO I TEBE GUŠI OSEĆAJ BEZVREDNOSTI onda je priča o novčanici od 20 dolara baš za tebe

0
467

Poznati govornik započeo je svoj seminar tako što je podigao novčanicu u iznosu od 20 dolara. U sobi od 200 ljudi, upitao je: “Ko bi želeo ovu novčanicu od 20 dolara?”

Ruke su počele da se dižu. Zatim je govornik nadodao: “Daću nekome od vas ovu novčanicu, ali dozvolite mi da prvo nešto učinim”, zgužvao je novčanicu.

Potom je upitao: “Ko i dalje želi ovu novčanicu?”Ipak, ruke su i dalje bile gore u vazduhu. “Pa”, nastavio je: “Šta ako učinim ovo?” I spustio je novčanicu na pod i zgazio ju cipelom. Podigao je novčanicu s poda, sada zgužvanu i prljavu. “Ima li neko da i dalje želi ovu novčanicu?” Ipak, ruke su se podigle.

“Prijatelji moji, svi ste sada naučili vrlo vrednu lekciju. I bez obzira na to što sam učinio s novcem, vi ste ga i dalje želeli, jer to nije smanjilo njegovu vrednost. Još je vredelo 20 dolara.

Mnogo puta u našem životu, bivamo zgaženi, zgužvani, padnemo na zemlju u prljavštinu zbog odluka koje donosimo i okolnosti koje se nađu na našim životnim putevima.

Osećamo se kao da smo bezvredni. Ali bez obzira šta se dogodilo ili šta će se dogoditi, nikada nećete izgubiti svoju vrednost. Vi ste posebni – i to nemojte nikada zaboraviti!

zdravakrava.24sata.hr