OLADI MALO: Ako se ovako ponašaš na početku veze, ostaviće te!

Svakoj vezi je potrebna nega. Prave reči i dela igraju glavnu ulogu u ostvarivanju zdravog i srećnog odnosa. Međutim, da li znate da određene stvari mogu, u velikoj meri, uticati na kvalitet vaše veze? Naime, jačem polu neki naši postupci nimalo ne odgovaraju. Evo i koji.

 

Dugi telefonski razgovori

Iako je to bilo sasvim u redu u početnoj fazi veze, nakon nekog vremena, nema potrebe za tako dugim telefonskim razgovorima. Normalna konverzacija putem telefona, čak i između parova, ne bi trebalo da traje duže od pet minuta. Većina muškaraca priznaje da ne vole da provode više od toga u telefonskom razgovoru. Bez obzira da li vam je to muškarac rekao ili ne, to je činjenica.

reklame

Ženska naivnost

Pokušavanje da ga promeniš

On očekuje da ga voliš onakvog kakav je. Apsolutno nema potrebe da pokušavaš da ga promeniš. Kada su u pitanju način oblačenja, hrana, muzika ili izbor prijatelja, to su njegovi i samo njegovi izbori. Iako si više nego dobrodošla da mu daješ sugestije, bilo bi mudro da, pre nego to uradiš, utvrdiš da zapravo ne pokušavaš da ga “popraviš”.

Emocionalna drama

Korišćenje emocija kao sredstvo manipulacije muškarcima nije nimalo privlačno (nije ni vama, zar ne?). Činjenica je da muškarci i nisu baš najbolji u razumevanju emocija, ali ipak, u većini slučajeva će osetiti kada neko pokušava da ih manipuliše, na ovaj ili onaj način. Na kraju, direktna i iskrena komunikacija omogućava muškarcu da razume šta vam je na umu.

Oštre kritike

Postoji veoma velika razlika između konstuktivnih sugestija i grubih kritika. Ukoliko ste konstantno fokusirani na njegove mane i ako ga stalno podsećate na njih, on sigurno neće biti srećan zbog toga. Umesto toga, ako želite da se on “poboljša”, obaspite ga pohvalama i stalno ga ohrabrujte u njegovim nastojanjima i pokušajima da popravi svoje loše osobine. Ovo funkcioniše mnogo bolje od nepristojnosti i bezosećajnosti.

LJUBAV SE DANAS BRZO TROŠI: Evo zašto nam se veze tako lako raspadaju

minimagazin.info

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.