KO DUBLJE I ISKRENIJE VOLI - MUŠKARCI ILI ŽENE: Ko bira srcem, a ko glavom?

Sa koliko sledećih stvari vi i vaš partner se borite?

 

Zamka “Sve ili ništa”

Vašeg partnera vidite ili da uvek radi pogrešnu stvar ili da nikada ne radi pravu stvar. (“On uvek mora da bude u pravu”.)

reklame

Katastrofalni zaključci

Jedan partner preteruje sa negativnim akcijama i manifestacijama koje se odnose na drugog partnera. (“Nije platila ratu kredita i sigurno će nas izbaciti iz stana”.)

ZAŠTO UVEK TI DA BUDEŠ BUDALA U VEZI? Po ovome tačno znaš da li si mu ljubav života ili usputna stanica

“Trebalo bi” bomba

Jedan partner pretpostavlja da će drugi zadovoljiti jednu ili više njegovih/njenih potreba – samo zato što bi on/a trebalo da zna šta je potreba. (“Trebalo bi da znaš koliko mrzim svoj posao čak iako svima govorim kako mi je to bila ogromna šansa i sreća.”)

Etiketiranje

Nepravedno i negativno etiketiranje partnera i gubljenje njegovih pozitivnih osobina iz vida. (“Tako si lenj/a”.)

LJUBAV SE DANAS BRZO TROŠI: Evo zašto nam se veze tako lako raspadaju

Igra krivice

Nepravedno i iracionalno okrivljavanje partnera zbog problema u vezi ili većih problema. (“Moj život je grozan samo zbog tebe”.)

Emocionalni kratki spojevi

Nastaju kada jedan partner postane uveren da se emocijama njegovog partnera ne može “rukovati”. (“Niko ne može da ga/je urazumi!”)

Bujna mašta

U ovom slučaju, dolazi do negativnih zaključaka o partneru, a koji nemaju uporište u realnom svetu. (“Toliko je zauzet/a u poslednje vreme; mora da me vara”.)

Kockanje iluzijama

Pokušavanje nadmudrivanja partnera usled pogrešnih pretpostavki da on/a ima skrivene motive. (“Ponaša se fino prema meni, jer želi da ide na fudbal/sa drugaricama ovog vikenda, iako smo dogovorili da vikend provedemo zajedno.”)

Propast razočarenja

Dešava se kada se partneri fokusiraju na idealizovana očekivanja od partnera, a koja su ukorenjena u prošlosti. (“On/a sada samo misli o svom poslu; isti/ista je kao i svi/sve drugi/druge muškarci/žene kojima nikada nije bilo stalo do mene i mojih potreba”.)

par

minimagazin.info

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.