Žene lažu da bi dobile ono što žele

Nažalost, realnost je takva da su ljudi skloni tome da sami sebe sabotiraju i vide se u lošem svetlu. Opterećujemo se najglupljim mogućim stvarima i nikako da naučimo kako da se volimo na način na koji treba i koji zaslužujemo. Negativnost često može da prevlada nama, ali možemo je pobediti. Evo kako!

Ne budite sami sebi najgori neprijatelj

1. Budite svesni negativnosti

Mora vam biti jasno o čemu i šta razmišljate. Kada obratite pažnju na svoje misli, shvatićete koliko često vam nešto negativno pada na pamet. Biće potrebno neko vreme, ali kada shvatite šta kod vas pokreće pesimizam, lakše ćete odlučiti kako da se izborite sa njim. Osluškivati i upoznavati sebe je prvi korak ka tome.

reklame

Horoskop za zavodnice

2. Zamenite negativne misli pozitivnim afirmacijama

Zaustavite svu negativnost tako što ćete od minusa napraviti plus. Pozitivne afirmacije podstiču samopouzdanje i što ih češće izgovarate, one će postati istinitije. Jer kada o sebi kažete nešto lepo, utičete direktno na negativne misli i okrećete ih u svoju korist. Koristite fraze koje će vas terati da idete napred. Ako Ani Ivanović pomaže da stisne pesnicu i kaže: “Ajde!”, zašto vama ne bi nešto slično?! Nađite svoju tajnu formulu, upaliće, sigurno.

3. Rešite se spoljnih uticaja

Teško je pobeći od negativnih misli kada ste okruženi ljudima koji ih stalno potvrđuju. Jednog trenutka ste potpuno u redu, ali čim neko koga poznajete kaže nešto negativno, sva pozitiva izleti kroz prozor. Možete razviti načine da se izborite sa tim ljudima, ali je svakako najbolje da se njih rešite potpuno. Nisu vam potrebne toksične osobe u okolini!

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.